Ось і прийшла весна-красна! Сонечко пригріває, природа пробуджується від зимового сну. Організм вимагає поповнення запасів вітамінів, а на прилавках яблука, банани, апельсини, мандарини... Пропоную приготувати фруктовий салат з чорносливом і апельсином для перемоги над авітамінозом. Варіантів фруктових салатів величезна кількість, я вибрала ті фрукти, які у нас в перевазі. Салат з яблуками вийшов яскравий не тільки з вигляду, але і за смаком, набір фруктів можна змінити під себе - фантазії немає меж! Давайте зустрічати весну фруктовими салатами!
Інгредієнти
- Яблуко - 2 шт
- Банан - 2 шт
- Апельсин (великий) - 1 шт
- Мандарин - 2 шт
- Чорнослив (без кісточок) - 50 г
- Мед (у мене липовий, рідкий) - 2 ст. л.
- Кориця - до смаку
- Горіхи (у мене арахіс подрібнений) - за смаком
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 4
Апельсин розрізати навпіл і вичавити сік з однієї половини. Чорнослив залити окропом хвилин на 10. У яблук видалити серцевину, порізати на шматочки. Один банан очистити і теж порізати на шматочки. Мандарини і половину апельсина очистити, видалити кісточки, порізати.
Змішуємо мед і апельсиновий сік. З чорносливу злити воду, нарізати на шматочки.
Один банан пом'яти виделкою і додати до апельсинового соку, перемішати. Це буде наша заправка.
У широкий посуд викласти нарізані фрукти, додати корицю, залити заправкою і акуратно перемішати.
Розкласти по креманках, притрусити горіхами і запрошувати рідних підзарядитися вітамінками! Будьмо здорові!
Коментувати