Одна моя приятелька попросила подати ідею сімейного салату до свята Великдень, щоб був в міру калорійний, зі свіжим смаком і оформлення святкове. Ось, що у мене вийшло, виставляю на ваш суд.
Інгредієнти
- Майонез (легкий, для заправки) - 1 ст. л.
- Яйце куряче (відварне) - 2 шт
- Горошок зелений (консервований) - 0.5 бан.
- Огірок (свіжий) - 0.5 шт
- Морква (відварна, невелика) - 3 шт
- Селера черешкова - 2 шт
- М'ясо (куряче копчене) - 100 г
- Сметана (для заправки) - 1 ст. л.
- Зелень (кріп, цибуля зелена - для заправки)
- Рукола (листя для прикраси)
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 7
Ріжемо наші інгредієнти кубиками. Моркву використовуємо 1,5 шт. Яйце 1 шт.
Робимо з решти моркви трояндочки.
Для заправки: змішуємо 1 ст. л. майонезу + 1 ст. л. сметани + подрібнена зелень кропу і зеленої цибулі. Перемішуємо.
Складові салату змішуємо з заправкою, оскільки салат великодній я вирішила прикрасити таким чином: за допомогою невеликого фужера зробила форми умовних яєць.
Яйце, що залишилося, ріжемо кружальцями, верх і низ прибираємо.
У центр салату викладаємо морквяні трояндочки.
Прикрашаємо листочками руколи. Подаємо на святковий стіл. Смачного!
Коментувати