Сімейний салат "На Великдень"

Одна моя приятелька попросила подати ідею сімейного салату до свята Великдень, щоб був в міру калорійний, зі свіжим смаком і оформлення святкове. Ось, що у мене вийшло, виставляю на ваш суд.

Інгредієнти

  • Майонез (легкий, для заправки) - 1 ст. л.
  • Яйце куряче (відварне) - 2 шт
  • Горошок зелений (консервований) - 0.5 бан.
  • Огірок (свіжий) - 0.5 шт
  • Морква (відварна, невелика) - 3 шт
  • Селера черешкова - 2 шт
  • М'ясо (куряче копчене) - 100 г
  • Сметана (для заправки) - 1 ст. л.
  • Зелень (кріп, цибуля зелена - для заправки)
  • Рукола (листя для прикраси)

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 7

Ріжемо наші інгредієнти кубиками. Моркву використовуємо 1,5 шт. Яйце 1 шт.
Робимо з решти моркви трояндочки.
Для заправки: змішуємо 1 ст. л. майонезу + 1 ст. л. сметани + подрібнена зелень кропу і зеленої цибулі. Перемішуємо.
Складові салату змішуємо з заправкою, оскільки салат великодній я вирішила прикрасити таким чином: за допомогою невеликого фужера зробила форми умовних яєць.
Яйце, що залишилося, ріжемо кружальцями, верх і низ прибираємо.
У центр салату викладаємо морквяні трояндочки.
Прикрашаємо листочками руколи. Подаємо на святковий стіл. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі