Смачний салат з кабачків із серії смачно, швидко і просто! Я люблю поєднання кабачків зі сметанним або йогуртовим соусом, з часничком і зеленню. Але найчастіше кабачки обсмажуються в маслі - цей варіант дієтичний, кабачки запікаються - спробуйте! Відмінний варіант овочевої закуски, якщо гості на порозі, на дачу, на пікнік і до вечері!
Інгредієнти
- Кабачок (молоді, з ніжною шкіркою) - 4 шт
- Сіль за смаком
- Олія - 1 ст. л.
- Бальзамик - 1 ст. л.
- Спеції (прованські трави) - 1 ст. л.
- Перець чорний (мелений) - за смаком
- Йогурт(густий, без добавок або сметана) - 100 мл
- Кріп - за смаком
- Часник - 2 зуб.
- М'ята - за смаком
Кабачки помити, витерти насухо і порізати разом зі шкіркою.
Посипати спеціями, сіллю, влити олію і бальзамик, перемішати.
На деко викласти пекарський папір, на нього викласти кабачки в один шар і поставити в нагріту до 200 градусів духовку. Випікати 15 хвилин - орієнтуйтеся на свою духовку.
Остудити кабачки.
Викласти в салатник. У йогурт або сметану покласти нарізану дрібно кріп і видавити часник, перемішати.
З'єднати соус з кабачками, перемішати і поставити в холодильник до подачі. Викласти салат на блюдо і посипати за бажанням дрібно нарізаними листочками м'яти. Смачного!
Коментувати