Легкий смажений салат з редиски

Хочу поділитися рецептом смачного салату з олією і смаженими овочами. Готується дуже швидко і не раз виручав, коли гості раптово приходили. Не дивлячись на простоту цей салат з перцю дуже смачний. Йде як повністю самостійне блюдо і як гарнір, універсальний. Що не менш важливо цей салат з редиски ще майже дієтичний.

Інгредієнти

  • Огірок - 1 шт
  • Редис - 5 шт
  • Перець болгарський - 1 шт
  • М'ята - 3 гілочки
  • Оливкова олія - ​​4 ст. л.
  • Цукор - 1 пуч.
  • Сіль
  • Суміш перців
  • Вода - 3 ст. л.
Нам буде потрібно зовсім простецький набір продуктів.
Нарізаємо все невеликими шматочками, яки самі хочете і яким у вас рот радіє. М'яту не крупніше.
Не забуваємо болгарський перець.
Готуємося до смаження, беремо сковороду, олію рослинну, цукор, сіль, перець мелений. Олію, на мій смак, тут доречно оливкову, смачніше ніж з простим рослинним але не критично, можна і просту використовувати. Починаємо смажити. Почнемо ми з редиски, бо редис вимагає води і цукру, що б гірчинку прибрати. Якщо почнемо з інших продуктів, то потім не зуміємо воду ввести в розпечене масло, доведеться остуджувати сковороду, а це абсолютно не технологічно, тому редиска йде першою. Наливаємо в холодну сковорідку 3 ст. л. води. Щіпку цукру, зовсім небагато, зверніть увагу скільки на фото. Перемішуємо до повного розчинення цукру. Додаємо оливкову олію, небагато, ложки 4-5. Включаємо нагрів і чекаємо коли закипить.
Закидаємо редис і відразу солимо. Перчимо, тут найкраще йде суміш мелених, з млина. Смажимо на середньому вогні, помішуючи, до повного випаровування води. Коли вода випариться, вводимо м'яту, не багато або багато, на ваш смак. Так само можна потім посипати готовий салат м'ятою, на любителя. Смажимо.
Викладаємо в мисочку.
Тепер огірки в сковорідку, солимо їх. Перчимо. Смажимо пару хвилин. І вводимо м'яту.
Звільняємо сковорідку. Ви не смажите огірки? Дуже даремно. Вони смачні виходять. На кабачок схоже, пальчики оближеш.
Прийшла черга перцю болгарського, в сковорідку його, солимо. Перчимо. Через пару хвилин додаємо м'яту. Виймаємо перец.
Чому салат майже дієтичний? Тому що вся олія, яка використовується, в результаті залишається в сковороді і не йде в салат. Ну ось, у нас все готово для збірки салату.
Я ось так збираю. Цей простий салат на скорую руку зі смажених овочів йде як самостійне блюдо. Можна використовувати також як гарнір овочевий. Подавати теплим. На цьому все, всім смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі