Листковий салат з авокадо, тунцем та чері

Цей салат готується із звичайних інгредієнтів, але виходить дуже смачним, легким та корисним. Сервірувати його зручно за допомогою кулінарного кільця. Тунець для такого салату можна взяти у власному соку або олії. Якщо берете у своєму соку, то страву краще заправити домашнім майонезом або сметаною, або йогуртом. Якщо ж ви віддаєте перевагу тунецю в маслі, то салат можна не заправляти, він і так вийде соковитим.

Інгредієнти

  • Тунець - 1 банка
  • Яйце куряче (варене) - 2 шт
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Помідори чері - 6 шт
  • Авокадо - 1 шт
  • Огірок - 0,5 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Майонез (домашній) - 50 г
  • Кріп - 3 гілочки
  • Цукор - 1 щіпка
  • Сіль

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 2

Викладаємо тунець без рідини у миску. Якщо тунець шматочками, то розминаємо його вилкою. Додаємо 1 ст. л. домашнього майонезу.
Очищаємо цибулю від лушпиння. Нарізаємо огірок та цибулю маленькими кубиками.
Заливаємо цибулю окропом і додаємо лимонний сік, щіпку солі та цукру. Залишаємо цибулю маринуватися, хвилин на 15. Потім маринад зливаємо через сито.
Варені яйця очищаємо та поділяємо на білки та жовтки, потерти на дрібній тертці. Помідори чері нарізаємо часточками та дрібно рубаємо кріп.
Авокадо очищаємо від шкірки та кісточки.
І нарізаємо маленьким кубиком. Продукти готові, можна приступати до формування салату.
Беремо 2 блюда та змащуємо дно майонезом. Встановлюємо на блюдо формувальні кільця.
Першим шаром викладаємо тунець та змащуємо майонезом.
Наступним шаром викладаємо цибулю + майонез.
Далі огірок+майонез.
Наступний шар жовток (присолити) + майонез.
Потім білок (присолити)+майонез.
Останній шар - авокадо + трохи майонезу по краю салату.
Знімаємо кільця та посипаємо салат подрібненим кропом.
Забираємо страву в холодильник на 1 годину, щоб шари салату встигли просочитися. Перед подачею прикрашаємо листковий салат помідорами чері.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі