Рецепт з фетою по-грецьки

Легкий освіжаючий салат з фетою для супротивників переїдання за новорічним столом.

Інгредієнти

  • Листя салату / Салат (100 г - Айсберг, 100 г - Фрілліс) - 200 г
  • Фета (або інший схожий сир) - 200 г
  • Петрушка - 5 гіл.
  • Кінза - 5 гіл.
  • Помідор - 250 г
  • Перець болгарський (жовтий або помаранчевий) - 1 шт
  • Цибуля червона (маленька) - 1 шт
  • Каперси - 2 ст. л.
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Сіль (морська) - за смаком
  • Перець чорний (мелений або суміш перців) - за смаком
Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями. Перець очистити від насіння і перегородок, розрізати уздовж на 3-4 частини і потім поперек на смужки. Помідори нарізати часточками (у мене черрі, розрізала їх навпіл).
Петрушку і кинзу нарізати дуже дрібно. Фету розім'яти виделкою і змішати з петрушкою і кінзою - повинна вийти пластична маса.
Салатні листя акуратно нарвати руками на шматочки, викласти в більшу миску.
І Фрілліс.
Додати помідори,
перець,
Цибуля і каперси (якщо зможете їх знайти, я не змогла).
Масло і соєвий соус влити в невелику баночку, закрити кришкою і ретельно збовтати.
Салат приправити сіллю і перцем, полити заправкою і акуратно і легко перемішати. Викласти салат в салатник або на тарілки.
З сирної маси скачати невеликі кульки, розкласти на салаті і відразу ж подати салат до столу. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі