Салат з сочевицею по-грецьки

Думаю цей рецепт салату підійде для любителів здорового харчування і для тих, хто постить. Приємний гостро-кислий присмак.

Інгредієнти

  • Сочевиця (я мірила чашкою) - 1 скл.
  • Помідори черрі (половинками) - 250 г
  • Огірок (кубиками) - 200 г
  • Цибуля зелена (порізати, можна використовувати і цибулю порей) - 200 г
  • Кріп (порізати) - 100 г
  • Часник - 1 зуб.
  • Сіль (або за смаком) - 1/2 ч. л.
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Сік лимонний - 1/4 скл.
  • Перець чорний - 1/4 ч. л.

Час приготування: 60 хвилин

Сочевицю промити, залити водою і відварити 25-30 хв не доводячи до кипіння. Стежити, що б не розварилася.
Робимо заправку. Пропустити часник через прес, в мисці змішати часник, сіль, оливкову олію, лимонний сік і чорний перець.
Зливаємо воду з сочевиці. Перекладаємо її в миску і заправляємо. Даємо охолонути при кімнатній температурі.
Коли сочевиця охолоне додаємо томати, огірок і зелень. Перемішуємо і салатик готовий!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі