Думаю цей рецепт салату підійде для любителів здорового харчування і для тих, хто постить. Приємний гостро-кислий присмак.
Інгредієнти
- Сочевиця (я мірила чашкою) - 1 скл.
- Помідори черрі (половинками) - 250 г
- Огірок (кубиками) - 200 г
- Цибуля зелена (порізати, можна використовувати і цибулю порей) - 200 г
- Кріп (порізати) - 100 г
- Часник - 1 зуб.
- Сіль (або за смаком) - 1/2 ч. л.
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Сік лимонний - 1/4 скл.
- Перець чорний - 1/4 ч. л.
Час приготування: 60 хвилин
Сочевицю промити, залити водою і відварити 25-30 хв не доводячи до кипіння. Стежити, що б не розварилася.
Робимо заправку. Пропустити часник через прес, в мисці змішати часник, сіль, оливкову олію, лимонний сік і чорний перець.
Зливаємо воду з сочевиці. Перекладаємо її в миску і заправляємо. Даємо охолонути при кімнатній температурі.
Коли сочевиця охолоне додаємо томати, огірок і зелень. Перемішуємо і салатик готовий!
Коментувати