Знаєте, як приготувати грецький салат? Частенько користуюся цим рецептом, коли хочеться смачного і корисного овочевого салату без майонезу. Подавати його можна відразу після приготування. Грецький салат можна приготувати зі звичайних томатів або використовувати черрі. Заправляють його оливковою олією, а також можна зробити легку заправку з оливкової олії і лимонного соку. Грецький салат можна подавати відразу після приготування. Це легкий і смачний салат на скорую руку, подавайте його з гарніром або як самостійну страву.
Інгредієнти
- Томати - 500 г
- Огірки - 2 шт
- Оливки - 100 г (без кісточок)
- Зелень - 1 пуч. (м'ята, кріп, петрушка)
- Червона цибуля - 1 шт
- Винний оцет - 1 ч. ложка
- Сіль, перець - за смаком
- Орегано сушений - 1 щіпка
- Сир Фета - 150 г
- Оливкова олія - за смаком
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.
Очистіть і наріжте тонкими півкільцями червону цибулю. Викладіть цибулю в миску і залийте холодною водою. Залиште на 15 хвилин.
Вимийте томати і наріжте їх навпіл (якщо черрі), а великі наріжте шматочками. Огірки розрізати вздовж навпіл і наріжте півкільцями.
У миску викладіть всі овочі, додайте оливки і нарізану дрібно зелень. Заправте грецький салат оливковою олією і винним оцтом, посоліть і поперчіть, викладіть поверх шматочок сиру. Додайте орегано і подавайте салат відразу ж. Смачного!
Коментувати