Грецький салат

Традиційний і класичний, простий і дієтичний грецький салат українською, технологія приготування пошагово. Рецепт грецького салату, з сиром фета і листям салату, з пекінською капустою і моцарелою, з авокадо і куркою, з соєвим соусом, бринзою і фетою, на зиму і на шпажках, приготування пошагово. Тут ви дізнаєтеся як приготувати грецький салат дома і що входить в цей салат, яка приправа, склад і інгредієнти, заправка, як готувати і зробити соус для грецького салату і чим його заправити, як нарізати овочі і сир на салат, подача до грецького салату. Готуйте і насолоджуйтеся!

Знаєте, як приготувати грецький салат? Частенько користуюся цим рецептом, коли хочеться смачного і корисного овочевого салату без майонезу. Подавати його можна відразу після приготування. Грецький салат можна приготувати зі звичайних томатів або використовувати черрі. Заправляють його оливковою олією, а також можна зробити легку заправку з оливкової олії і лимонного соку. Грецький салат можна подавати відразу після приготування. Це легкий і смачний салат на скорую руку, подавайте його з гарніром або як самостійну страву.

Інгредієнти

  • Томати - 500 г
  • Огірки - 2 шт
  • Оливки - 100 г (без кісточок)
  • Зелень - 1 пуч. (м'ята, кріп, петрушка)
  • Червона цибуля - 1 шт
  • Винний оцет - 1 ч. ложка
  • Сіль, перець - за смаком
  • Орегано сушений - 1 щіпка
  • Сир Фета - 150 г
  • Оливкова олія - ​​за смаком

Кількість порцій: 2

Час приготування: 30 хв.

Немає нічого краще зустрічі старих друзів за великим обіднім столом. І ось сьогодні ввечері кожен з нас вирішив приготувати свою "УЛЮБЛЕНУ СТРАВУ" і викласти його на ваш суд безжалісний і нещадний!) Хто з нас збере більше відгуків і лайків той і молодець. І так представляю вам першу страву: Мільйон перший "Грецький салат". Готуйте овочеві салати, вони смачні.

Інгредієнти

  • Огірок - 100 г
  • Помідор - 100 г
  • Перець болгарський - 100 г
  • Цибуля червона - 30 г
  • Маслини - 40 г
  • Фета - 100 г
  • Олія - ​​50 г
  • Базилік - 5 г
  • Бальзамик - 10 г

Час приготування: 5 хвилин

Кількість порцій: 4

Грецький теплий салат відомий і улюблений багатьма. Я ж пропоную вам теплий його варіант. Готується швидко, може бути повноцінною вечерею.

Інгредієнти

  • Рис - 60 г
  • Помідор (середній) - 2 шт
  • Перець болгарський (червоний) - 1/2 шт
  • Маслини (без кісточок) - 6 шт
  • Фета - 100 г
  • Каперси - 1 ч. л.
  • Орегано - 1/2 ч. л.
  • Коріандр - 1/2 ч. л.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Сіль
  • Суміш перців
  • Огірок
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Сік лимонний - 2 ст. л.
  • Петрушка

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 2

Одним з найпопулярніших страв у світі є салат з сиром "Грецький". У самій же Греції він називається салат "Сільський". І дійсно, набір продуктів для нього елементарний і знайдеться у кожної господині, яка живе в тих краях. Зараз цей салат є взагалі символом Середземноморської кухні і зустрічається по всьому світу, як в дешевих, так і в елітних ресторанах. Існує величезна кількість версій і легенд про його походження, але я їх переказувати не буду, якщо захочете, самі знайдете. Мій варіант Грецького салату трохи відрізняється від класичної подачі, але мені хотілося її зробити цікавіше, ніж просто крупно нарубані інгредієнти в мисці. Найголовніше в цій страві - якість продуктів, тільки тоді ви отримаєте саме той смак, який необхідний - помідори повинні бути солодкі, огірки хрусткі, оливкова олія запашною і, звичайно, найважливіший інгредієнт - це сир! Саме тоді ви отримаєте ні з чим не порівнянну смакову насолоду і будете готувати цей смачний (і корисний!) салат з олією знову і знову. Смачного! Кухня: Грецька

Інгредієнти

  • Фета - 150 г
  • Перець болгарський - 2 шт
  • Цибуля червона - 1 шт
  • Огірок - 1 шт
  • Помідори черрі - 10 шт
  • Маслини (сушені подрібнені) - 50 г
  • Перець чорний - за смаком
  • Оливкова олія - ​​за смаком
  • Орегано - за смаком
  • Сіль за смаком

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 3

Дуже смачний і корисний сезонний салатик з листя салату. Кухня: Грецька

Інгредієнти

  • Листя салату / Салат - 1 пуч.
  • Огірок - 1 шт
  • Помідор - 2 шт
  • Перець болгарський (половинка червоного і половинка жовтого) - 2 шт
  • Фета - 100 г
  • Оливки зелені - 1 упак.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста (маленька) - 1 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний (за смаком)
  • Сік лимонний - 0.5 ст. л.

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 4

Ми недавно відпочивали на курорті і спробували там чудовий салат від шефа. Кафе називається "Катерина", звідси і назва. Так, він не новий, але зі своєю родзинкою. Нам сподобався і хочу поділитися з вами. Може комусь теж припаде до смаку.

Інгредієнти

  • Листя салату / Салат - 6 гіл.
  • Огірок - 2 шт
  • Помідори черрі - 6 шт
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Фета - за смаком
  • Горіхи кешью / Кешью - за смаком
  • Фундук - за смаком
  • Виноград - за смаком
  • Цибуля червона - за смаком
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 3

Це Грецький салат, такий як готують в окрузі Македонія і Фракія, столицею якого є Солоники. Якщо говорити про простоту приготування, то цей салат без майонезу може конкурувати хіба що з пареної ріпою. Але саме в цій простоті і ховається смакова феeрія. На відміну від шопського салату, де все нарізається крупно, в грецькому салаті з шпинату ми нарізаємо середніми шматочками. Кухня: Грецька

Інгредієнти

  • Помідор - 2 шт
  • Перець болгарський - 2 шт
  • Огірок - 3 шт
  • Цибуля червона - 1 шт
  • Шпинат - 40 г
  • Фета - 100 г
  • Орегано - 3 пуч.
  • Оливкова олія - ​​5 ст. л.
  • Оливки зелені (в Греції тільки з кісточкою) - 10 шт

Час приготування: 5 хвилин

Кількість порцій: 4

Думаю цей рецепт салату підійде для любителів здорового харчування і для тих, хто постить. Приємний гостро-кислий присмак.

Інгредієнти

  • Сочевиця (я мірила чашкою) - 1 скл.
  • Помідори черрі (половинками) - 250 г
  • Огірок (кубиками) - 200 г
  • Цибуля зелена (порізати, можна використовувати і цибулю порей) - 200 г
  • Кріп (порізати) - 100 г
  • Часник - 1 зуб.
  • Сіль (або за смаком) - 1/2 ч. л.
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Сік лимонний - 1/4 скл.
  • Перець чорний - 1/4 ч. л.

Час приготування: 60 хвилин

Легкий освіжаючий салат з фетою для супротивників переїдання за новорічним столом.

Інгредієнти

  • Листя салату / Салат (100 г - Айсберг, 100 г - Фрілліс) - 200 г
  • Фета (або інший схожий сир) - 200 г
  • Петрушка - 5 гіл.
  • Кінза - 5 гіл.
  • Помідор - 250 г
  • Перець болгарський (жовтий або помаранчевий) - 1 шт
  • Цибуля червона (маленька) - 1 шт
  • Каперси - 2 ст. л.
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Сіль (морська) - за смаком
  • Перець чорний (мелений або суміш перців) - за смаком

Цей рецепт узятий з журналу і давно став нашим улюбленим! Сподіваюся і вам сподобається! Салат зі свіжих огірків із заправкою з кислого молока легкий, смачний, і відмінно підійде до м'яса, картоплі, та й до будь-якої іншої страви!

Час приготування: 20 хвилин 

Інгредієнти 

  • Огірок (салатний, 200 г) - 1 шт
  • Яйце куряче (варене) - 2 шт
  • Часник - 3 зуб.
  • Петрушка - 2 ст. л.
  • Кріп - 2 ст. л.
  • Кисле молоко - 100 мл
  • Оливкова олія (або соняшникова) - 3 ст. л.
  • Сіль
  • Перець чорний (свіжозмелений)
  • Оцет (винний або яблучний) - 1 ст. л.

Дуже смачний грецький салат середземноморської кухні. Пікантний і з горіховим смаком.

Час приготування: 80 хвилин

Інгредієнти

  • Баклажан - 2 шт
  • Перець болгарський - 2 шт
  • Горіхи волоські - 60 г
  • Часник - 1 зуб.
  • Петрушка - 0.5 пуч.
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Сіль
  • Перець чорний
  • Сік лимонний (або за смаком) - 1 шт