Одним з найпопулярніших страв у світі є салат з сиром "Грецький". У самій же Греції він називається салат "Сільський". І дійсно, набір продуктів для нього елементарний і знайдеться у кожної господині, яка живе в тих краях. Зараз цей салат є взагалі символом Середземноморської кухні і зустрічається по всьому світу, як в дешевих, так і в елітних ресторанах. Існує величезна кількість версій і легенд про його походження, але я їх переказувати не буду, якщо захочете, самі знайдете. Мій варіант Грецького салату трохи відрізняється від класичної подачі, але мені хотілося її зробити цікавіше, ніж просто крупно нарубані інгредієнти в мисці. Найголовніше в цій страві - якість продуктів, тільки тоді ви отримаєте саме той смак, який необхідний - помідори повинні бути солодкі, огірки хрусткі, оливкова олія запашною і, звичайно, найважливіший інгредієнт - це сир! Саме тоді ви отримаєте ні з чим не порівнянну смакову насолоду і будете готувати цей смачний (і корисний!) салат з олією знову і знову. Смачного! Кухня: Грецька
Інгредієнти
- Фета - 150 г
- Перець болгарський - 2 шт
- Цибуля червона - 1 шт
- Огірок - 1 шт
- Помідори черрі - 10 шт
- Маслини (сушені подрібнені) - 50 г
- Перець чорний - за смаком
- Оливкова олія - за смаком
- Орегано - за смаком
- Сіль за смаком
Час приготування: 10 хвилин
Кількість порцій: 3