Майже всі рецепти рибних салатів на сайті або з солоною рибою, або з консервами. Я пропоную рецепт простого і доступного салату з відвареної риби і моркви! Вперше спробувала його на бізнес-ланчі в кафе і з тих пір цей салат - частий гість на нашому столі.
Інгредієнти
салат
- Картопля (300гр) - 3 шт
- Морква (150гр) - 1 шт
- Яблуко (кисло-солодкі, у мене дрібні; якщо яблуко велике, то одне ~ 150гр) - 2 шт
- Огірок маринований (300гр) - 4 шт
- Тріска (в готовому вигляді, можна відразу взяти філе. Риба підходить майже будь-яка: хек, минтай, нототенія, пікша) - 400 г
- Цибуля ріпчаста (120гр, у мене в холодильнику нудьгувала половинка білої цибулини. Якщо ріпчаста цибуля зла, облийте окропом, я ошпарюю окропом прямо з крана, потім під холодну воду, дуже зручно) - 0,5 шт
заправка
- Майонез - 6 ст. л.
- Кетчуп - 2 ст. л.
- Кріп - 0,5 пуч.
- Сіль
- Чорний перець
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 7
Ось наші основні інгредієнти. Овочі необхідно вимити, цибулю почистити, рибу підготувати.
Варимо картоплю і моркву.
Відварюємо рибу. Я варю рибу з розсолом від маринованих овочів (на 1 л води 500мл розсолу), якщо у вас немає розсолу, додайте у воду перець горошком і запашний, лаврушку, насіння кропу або "ніжки" від свіжого кропу, оцет (1ст. л. на 1 , 5 л води).
Нарізаємо кубиком картоплю, моркву, огірки, цибулю та яблука (їх при бажанні можна почистити).
Охолоджуємо рибу, відокремлюємо філе від кісток і шкіри, розбираємо на шматочки.
Для заправки з'єднуємо майонез, кетчуп, нарізаний кріп. Додаємо сіль і мелений перець за смаком.
Заправляємо салат, акуратно перемішуємо і подаємо! Смачного!
Коментувати