Це дуже смачний салат з печериць і шпинату. Хрусткі листя шпинату, пікантні гриби, бекон і насичена заправка. А все разом - повноцінне і збалансоване блюдо. Що ще потрібно для сімейного обіду або вечері?
Інгредієнти
салат
- Шпинат - 200 г
- Яйце куряче - 2 шт
- Печериці (гриби бажано брати невеликі, міцні, свіжі) - 100 г
- Цибуля червона (червона кримська цибулина) - 1 шт
- Хліб (два шматочки висівкового хліба, 50 г) - 2 шт
- Соєвий соус (для маринування грибів) - 2 ст. л.
- Сік лимонний (для маринування грибів) - 1 ст. л.
- Бекон - 100 г
заправка
- Цибуля ріпчаста (маленька цибулина) - 1 шт
- Оливкова олія (плюс 1 ст. л. для обсмажування цибулі і часнику) - 100 мл
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Часник - 1 зуб.
- Цукор коричневий - 40 г
- Оцет (яблучний) - 30 мл
- Сіль за смаком)
- Перець чорний (мелений, за смаком)
Час приготування: 35 хвилин
Кількість порцій: 4
Печериці ретельно протерти паперовим рушником і нарізати тонкими скибочками.
У нарізані гриби додати лимонний сік і соєвий соус. Залишити маринуватися на 20-25 хвилин.
Варити яйця до готовності.
Шпинат промити і обсушити паперовим рушником. Великі листочки порвати руками. Викласти шпинат в чашку.
Червону цибулину очистити і порізати тонкими півкільцями.
Скибочки бекону нарізати на смужки і витопити на середньому вогні 10 хвилин. Викласти бекон на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Хліб (будь-який білий хліб) нарізати кубиками і швидко обсмажити до золотистого кольору в тій же сковороді, де готувався бекон.
Ріпчасту цибулю і зубок часнику очистити і дрібно порізати.
Обсмажити на ложці оливкової олії пару хвилин, додати коричневий цукор. Добре перемішати до розчинення цукру.
Приготувати заправку. У цибулю і часник з цукром додати оцет, оливкову олію і соєвий соус. Приправити сіллю і перцем. Прогріти пару хвилин і вилити готову заправку в чашку. Злегка збити віночком.
Зварені яйця очистити і розрізати на четвертинки.
У чашку зі шпинатом додати червону цибулю, шампіньйони (маринад злити), залити теплою заправкою і перемішати. Зверху викласти яйця, обсмажені шматочки хліба і посипати беконом. Подавати салат теплим.
Смачного!
Коментувати