Рецепт з грибами і картоплею

"Осінь настала, холодно стало..." Вирішив зробити осінній салат з грибами і картоплі. Підійде швидше нам хлопчикам (калорій забагато), але і дівчатка можуть спробувати. Використовував грузді. Дуже їх люблю. Тверденькі і хрусткі. Салати з оливками дуже смачні, спробуйте.

Інгредієнти

  • Картопля (Середня) - 1 шт
  • Помідор (Середній) - 1 шт
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Кріп
  • Гриби (Грузді солоні 2-3 шт. в залежності від розміру) - 2 шт
  • Оливки чорні
  • Майонез
  • Сіль
  • Перець чорний
  • Масло вершкове (Для обсмажування картоплі)

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 2

Ставимо каструлю з водою на вогонь. Збираємо всі інгредієнти. Моємо картоплю.
Поки вода закипає, ріжемо невеликими кубиками гриби, кільцями маслини. (Маслини краще використовувати чорні. Але якщо будуть зелені - кладіть менше солі).
Готуємо миску з холодною водою, щоб в неї помістився помідор. Беремо помідор і робимо надрізи. Картоплю ріжемо на половинки.
Вода закипіла. Кладемо помідор в киплячу воду секунд на 30 і швидко перекладаємо в миску з холодною водою. Знімаємо з помідора шкірку.
Кладемо в киплячу воду картоплю. Нехай вариться. Тепер найцікавіше. Щоб яйце не тріснуло при варінні, не потрібно додавати сіль у воду (сумно потім дивитися на білу від солі каструлю). Беремо шпильку і акуратно проколюємо товстий кінець яйця і столовою ложкою кладемо яйце в киплячу воду.
Тим часом помідор ріжемо кубиком і додаємо до грибів з оливками.
Через хвилин 5-6 дістаємо яйце з окропу, чистимо, ріжемо і додаємо до салату. (На фото яйце дещо не доварене і розібране руками, а не порізане. Це на любителя). Картопля продовжує варитися.
Коли картопля зварилася, заливаємо її холодною водою, знімаємо шкірку, ріжемо на четвертинки і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом до золотистого кольору.
Картоплю ріжемо невеликими кубиками, додаємо в салат, солимо, перчимо до смаку, додаємо майонез і кріп. Перемішуємо. Годинки дві потрібно дати нашому осінньому салату настоятися. От і все.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі