Рецепт з курячою грудкою новорічний

Зовсім не так давно натрапила на рецепт цього смачного новорічного салату з консервованої квасолі і він осів у нашому серці, може звичайно не назавжди, але дуже на довго! Смак дуже незвичайний і приємний! Цей салат дуже добре впишеться на Новорічний стіл і будь-яке інше свято, і звичайно ж нікого не залишить байдужим!

Інгредієнти

основа салату

  • Грудка куряча - 400 г
  • Огірок (100-130г) - 1 шт
  • Листя салату / Салат (можна брати будь-який салатний мікс) - 1 пакет
  • Квасоля консервована - 1 бан.
  • Сир твердий (за смаком) - 60 г
  • Хліб (для грінок) - 2 скибки.

маринад

  • Чабер - 0.5 ч. л.
  • Орегано - 0.5 ч. л.
  • Паприка солодка - 2 ч. л.
  • Перець чорний
  • Соєвий соус - 4 ч. л.
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Соус (барбекю) - 0.5 ч. л.
  • Сіль

соус

  • Майонез - 100 г
  • Соус (квасолевий) - 4 ст. л.
  • Сік (від курки) - 3 ст. л.
  • Сіль - 1 пуч.
  • Перець чорний
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
Грудку промити, зачистити, зрізати маленькі шматочки, які так і просяться стати відокремленими! Робимо ножем надрізи для кращої подальшої марінаціі! Ми залишаємо м'ясо поки посумувати і переходимо до приготування маринаду!
Тут все просто, треба змішати всі інгредієнти для маринаду! З сіллю будьте акуратними! Я її взагалі не додаю, мені вистачає солоності, краще спробувати і якщо мало, то додати сіль. Маринад виходить дуже ароматний... мммм...
Ну і звичайно ж повертаємося до нашої грудки! М'ясо треба добре промазати маринадом! Ми не будемо чекати поки вона маринується, вона і без цього вийде дуже смачна для салату. Як самостійне блюдо вона звичайно виходить досить специфічна! Ставимо в духовку (верх-низ) 180 гр. залишаємо запікатися на 40 хвилин (плюс-мінус), залежить від духовки.
Поки запікатиметься наша грудка ми зробимо грінки! Два скибочки хліба нарізаємо будь-якими зручними для вас шматочками! При цьому корочку необхідно відрізати, її використовувати ми не будемо! Підсушуємо будь-яким зручним вам способом! Я роблю в мікрохвильовій печі, у мене займає це близько 4 хвилин на потужності 800, постійно перемішуючи і даючи охолонути. Тобто на хвилинку включили, дали охолонути, перемішали.
Огірок четвертуем і зрізаємо м'якоть.
Нарізаємо на ось такі шматочки.
Ви тільки подивіться, яка краса вийшла з духовки, зверху ароматна кірочка, а всередині соковита м'якоть! Залишимо нашу грудку охолонути! А потім наріжемо її на невеликі шматочки.
Поки приготуємо соус. І знову ж таки виконаємо це не хитру дію і змішаємо всі інгредієнти для соусу.
Сир натерти на тертці, його кількість теж можете відрегулювати, нам цілком вистачає 60-70 гр. Сир теж можна будь-який, нам до душі сметанковий! Я беру салатний мікс вже промитий і нарізаний!
Далі все ще простіше. Треба все викласти в глибоку тарілку і змішати, а при подачі посипати грінками.
Наш салат з курячою грудкою готовий. Пробуйте! Фантазуйте! Смачного! З наступаючим Новим роком!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі