Салат "Оселедець під шубою"

Це найпопулярніший салат з буряка і жодне новорічне свято не обходиться без знаменитого листкового салату на Новий рік "Оселедець під шубою". Для мене це класичний варіант цього новорічного салату. Форму приготування салату вибираємо будь-яку, я приготувала овальну "Шубу". У рецепті для аромату я використовую мелений перець, але можна і без нього.

Інгредієнти

  • оселедець - 1 шт
  • цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 2 шт
  • морква (середнього розміру) - 4 шт
  • буряк (невеликого розміру) - 3 шт
  • картопля (середня) - 4 шт
  • майонез - 300 мл.
  • мелений чорний перець - за смаком
  • петрушка - за смаком

Час приготування без урахування часу в холодильнику.: 1 ч. 30 хв.

Для початку ставимо відварювати картоплю, моркву і буряк. Варимо до готовності і охолодити будь-яким зручним для вас способом (я винесла на балкон). Поки варяться овочі ми можемо займатися оселедцем. Почистимо оселедець від шкури, нутрощів, відріжемо голову і хвіст, виймемо хребет. Філірований оселедець нарізаємо маленькими шматочками, прибираючи всі кісточки. Підготували оселедець і відставили. Чистимо відварені картоплю, моркву, буряк і цибулю.
Дрібненько нарізаємо цибулину.
Першим шаром на блюдо викладаємо нарізаний оселедець.
Слідом викладаємо нарізану цибулю.
Натираємо картоплю на дрібній тертці.
Укладаємо щільним шаром на цибулю і розрівнюємо.
Змащуємо майонезом і перчимо свіжомеленим чорним перцем за смаком.
Натираємо на дрібній тертці моркву. Викладаємо моркву наступним шаром і рівняємо.
Змащуємо майонезом і перчимо до смаку.
І нарешті натираємо буряк на дрібній тертці. Укладаємо останнім шаром буряк і розрівнюємо.
Рясно змащуємо майонезом. Прибираємо в холодне місце настоятися на 5 годин.
Справжній "Оселедець під шубою" прикрасити подрібненою петрушкою або іншою зеленню. Наш салат на Новий рік готовий, можна подавати до столу з скибочками хліба.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі