Це найпопулярніший салат з буряка і жодне новорічне свято не обходиться без знаменитого листкового салату на Новий рік "Оселедець під шубою". Для мене це класичний варіант цього новорічного салату. Форму приготування салату вибираємо будь-яку, я приготувала овальну "Шубу". У рецепті для аромату я використовую мелений перець, але можна і без нього.
Інгредієнти
- оселедець - 1 шт
- цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 2 шт
- морква (середнього розміру) - 4 шт
- буряк (невеликого розміру) - 3 шт
- картопля (середня) - 4 шт
- майонез - 300 мл.
- мелений чорний перець - за смаком
- петрушка - за смаком
Час приготування без урахування часу в холодильнику.: 1 ч. 30 хв.
Для початку ставимо відварювати картоплю, моркву і буряк. Варимо до готовності і охолодити будь-яким зручним для вас способом (я винесла на балкон). Поки варяться овочі ми можемо займатися оселедцем. Почистимо оселедець від шкури, нутрощів, відріжемо голову і хвіст, виймемо хребет. Філірований оселедець нарізаємо маленькими шматочками, прибираючи всі кісточки. Підготували оселедець і відставили. Чистимо відварені картоплю, моркву, буряк і цибулю.
Дрібненько нарізаємо цибулину.
Першим шаром на блюдо викладаємо нарізаний оселедець.
Слідом викладаємо нарізану цибулю.
Натираємо картоплю на дрібній тертці.
Укладаємо щільним шаром на цибулю і розрівнюємо.
Змащуємо майонезом і перчимо свіжомеленим чорним перцем за смаком.
Натираємо на дрібній тертці моркву. Викладаємо моркву наступним шаром і рівняємо.
Змащуємо майонезом і перчимо до смаку.
І нарешті натираємо буряк на дрібній тертці. Укладаємо останнім шаром буряк і розрівнюємо.
Рясно змащуємо майонезом. Прибираємо в холодне місце настоятися на 5 годин.
Справжній "Оселедець під шубою" прикрасити подрібненою петрушкою або іншою зеленню. Наш салат на Новий рік готовий, можна подавати до столу з скибочками хліба.
Смачного!
Коментувати