Цей новорічний салат - неодмінний атрибут на святковому столі. Захотілося приготувати з гречки. Цей салат зі смажених печериць і курки ситний і дуже смачний.
Інгредієнти
- Стегно куряче (копчені) - 3 шт
- Сир твердий - 150 г
- Печериці - 250 г
- Крупа гречана - 1/2 скл.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Майонез
- Олія (для смаження цибулі і грибів) - 2 ст. л.
- Цибуля зелена - 100 г
- Сир м'який - 2 шт
- Перець болгарський (для прикраси) - 1 шт
- Сіль
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 6
Промити півсклянки гречки. У каструлю налити 1,5 склянки води і дати закипіти. Додати сіль за смаком і викласти гречку. Варити під кришкою на маленькому вогні 15-20 хвилин.
Беремо три копчених курячих стегна для подальшої нарізки. Копчені стегна очистити від шкіри і кісток і нарізати соломкою. Я шкіру знімала не всю-місцями погано відходила, тому різала разом з нею.
Шампіньйони помити і порізати не надто крупно.
Ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками. У сковороду додати олію і обсмажити цибулю.
До цибулі додати гриби і смажити до готовності. Сік від грибів повинен випаруватися. Готувати на сильному вогні і періодично помішувати, щоб цибуля з грибами не пригоріли.
Сир натерти на крупній тертці.
Остигнули гриби і гречку змішуємо між собою.
Беремо форму для салату і викладає шарами. Перший шар-копчені стегна. Цей шар змащуємо майонезом.
Викладаємо гречану крупу з грибами.
Змащуємо майонезом гречку з грибами і посипаємо сиром.
Також змащуємо майонезом і сир.
Ріжемо зелену цибулю кільцями.
Посипаємо зеленою цибулею шар сиру.
Вирізаємо з м'якого сиру два дзвони і прикрашаємо болгарським перцем і зеленою цибулею. Салат зі смажених печериць і курки готовий. Смачного!
Коментувати