Не знаю як ви, але я ще пам'ятаю ті часи, коли хтось приносив на роботу на листочку написаний від руки цікавий рецепт якогось салату, і всі акуратно, передаючи його один одному як велику цінність, переписували його собі в зошит. Ось таким чином, правда, не пам'ятаю від кого і коли рецепт салату «Новорічний» потрапив у нашу родину, прижився і став обов'язковим атрибутом новорічного столу. Легкий по приготуванню, смачний за змістом і красивий по подачі салат зі свинини, припаде до вподоби всім. Улюблений салат моєї доньки.
Інгредієнти
Для салату
- Свинина - 200 г
- Картопля (велика) - 1 шт
- Яйце куряче (відварене) - 3 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Горошок зелений – 1/2 бан.
- Кукурудза - 1/2 бан.
- Перець чорний - за смаком
- Сіль за смаком
Для кляра
- Яйце куряче - 1 шт
- Борошно пшеничне / Борошно - 100 г
Для заправки
- Майонез - 6 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
Для смаження
- Олія - 150 мл
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 4
Картоплю почистити, помити, нарізати довгою соломкою завширшки близько 5 міліметрів. Картопляну соломку скласти в чашку та залити окропом, залишити на 15 хвилин.
Картопляну соломку відкинути на друшляк, добре промити холодною водою, обсушити на серветці.
На сковороді розігріти олію і обсмажити картопляну соломку на сильному вогні до золотистого кольору. Виходить як картопля – фрі. Картопляну соломку викласти на серветку для видалення зайвого жиру.
М'якуш свинини помити, добре обсушити паперовим рушником і нарізати на довгі шматочки, довжиною близько 6-7 сантиметрів і товщиною близько 5-6 міліметрів, скласти в чашку.
Нарізані смужки м'яса посолити і поперчити до смаку, добре перемішати. Залишити маринуватися щонайменше 15 хвилин.
Необхідну кількість борошна розподілити порівну на 2 чашки. У 3 чашку розбити яйце і добре збити виделкою. Нарізані шматочки свинини порціями спочатку обваляти в борошні, потім вмочити у збитому яйці і знову добре обваляти в борошні.
У сковороді розігріти олію, що залишилася від обсмажування картоплі, на середньому вогні, на якій обсмажити порціями шматочки свинини в клярі до золотистого кольору, часом перевертаючи їх.
Обсмажені до золотистого кольору шматочки свинини в клярі вийняти шумівкою з олії і скласти на серветку, щоб видалити зайву олію.
Відкривши банки з консервованою кукурудзою та консервованим горошком, злити рідину.
Цибулю почистити, сполоснути холодною водою і порізати тонкими півкільцями. Яйця нарізати невеликими шматочками.
На велику блюдо викласти всі інгредієнти для салату окремо купками по колу: консервований горошок, шматочки обсмаженої в клярі свинини, нарізані невеликими шматочками яйця.
А потім консервовану кукурудзу, півкільця цибулі та картопляні соломки – фрі. У середину страви – майонез, який за смаком посолити та поперчити.
Салат "Новорічний" подати до столу.
Салат добре перемішати та розкласти по тарілках. Смачного!
Коментувати