Рецепт з морської капусти зі свининою

Цей салат з морської капусти традиційно готувала на будь-який святковий стіл моя теща. Каже, він - китайського походження. Сама вона народилася в Китаї, рецепт привезла звідти. Я якогось особливого китайського акценту в ньому не знаходжу, але і не вірити не беруся. Та й яка різниця? Головне - щоб було смачно і святково! Свинина для цього розкішного святкового салату потрібна не жирна, краще взяти окіст або корейку.

Інгредієнти

  • Капуста морська (консервована) - 250 г
  • Свинина (окіст без кістки) - 250 г
  • Часник - 4 зуб.
  • Гірчиця - 1 ст. л.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Олія - ​​1 ст. л.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 4

Свинину порізати дуже дрібно - у мене приблизно 5 на 10 мм.
Щоб було простіше це зробити, м'ясо краще попередньо трохи заморозити. Порізане, воно відтане дуже скоро.
Зубчики часнику розчавити чеснокодавкою.
У сковороді розігріти олію до димка, викласти м'ясо. Обсмажувати його, швидко перевертаючи, приблизно 3 хвилини. Посолити трохи в самому кінці.
Морська капуста мені попалася з червоним перцем, але смаку готового салату це не зіпсувало.
Викласти до м'яса морську капусту, перемішати, трохи зменшити вогонь і гарненько прогріти - хвилин 5.
Додати гірчицю, перемішати, викласти часник, перемішати і відразу вимкнути вогонь. Сковороду краще навіть зняти з плити, щоб процес термообробки закінчився якомога швидше. Салат з морської капусти викласти в будь-який посуд, дати йому охолонути, потім перекласти в салатницю - і подавати!
Хоч просто так, хоч на листках зеленого салату. Смачного і з наступаючим Новим роком!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі