Корисний, смачний і красивий салат з оселедцем, буряком і авокадо. Підійде на святковий стіл, та й просто смачно і красиво поїсти. Салат заправлений йогуртом з кропом, що робить його ще корисніше.
Інгредієнти
для заправки
- Йогурт (по 2 ст л на порцію) - 8 ст. л.
- Кріп - 2 гілочки
- Сіль (морська, за смаком) - 0,5 ч. л.
- Перець чорний (за смаком) - 0,25 ч. л.
для салату
- Буряк - 2 шт
- Авокадо - 1 шт
- Цибуля червона - 1 шт
- Оселедець (філе шматочками від одного оселедця) - 2 шт
- Яйце куряче (по 0,5 шт на 1 порцію) - 2 шт
- Кріп (для прикраси) - 1 гілочка
для оселедця
- Оселедець (філе від одного оселедця) - 2 шт
- Олія соняшникова - 1 ст. л.
- Лимон - 0,5 шт
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 4
Буряк і яйця я зварила заздалегідь. З солоного оселедця робимо філе або купуємо філе готове. Ріжемо філе на тонкі шматочки, викладаємо в миску, додаємо олію соняшникову та віджатий сік лимонний 1 ч л. Перемішуємо і даємо шматочкам оселедця постояти, поки будемо робити салат.
Робимо заправку. З'єднуємо йогурт натуральний. У мене домашній йогурт, який я роблю сама. Йогурт для заправки можна купити. Рубаємо дрібно гілочки кропу, солимо і перчимо до смаку, з'єднуємо.
Я буду подавати салат по-святковому в красивих стаканчиках, в які салат я буду укладати шарами. Першим шаром у мене цибуля червона, порізана дуже дрібно. На 4 порції я взяла одну невелику червону цибулину. Заливаємо цибулю заправкою 1 ч л. Далі-буряк дрібним кубиком + 1 ч л заправки.
Потім черга авокадо кубиком і оселедець шматочком.
Зверху викладаємо яйця, порізані на четвертинки. По 2 шт четвертинки на порцію і заливаємо зверху салат заправкою, ділячи її на 4 порції. Прикрашаємо кропом.
Вийшла ось така краса. Подаємо. Дуже смачно і ніжно. Красиво і святково. Цей салат з оселедцем, буряком і авокадо можна зробити в одному салатнику і все просто з'єднати, потім розкласти по тарілках. Смачного!
Коментувати