Дуже свіжий і пікантний салат з гранатом і грушею. Гостренька заправка компенсує солодкість груші і жирність кокоса, зерна граната і насіння надають хрустінку. Рецепт з журналу.
Інгредієнти
салат
- Листя салату - 10 шт
- Груша - 1 шт
- Гранат (зерна) - 1/2 скл.
- Петрушка - 5 гіл.
- Насіння гарбузове - 1/4 скл.
- Кокос - 1/4 шт
- Кунжут - 2 ч. л.
- Кориця (мелена) - 1 пуч.
заправка
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Оцет (винний) - 2/3 ст. л.
- Мед - 1 ч. л.
- Гірчиця - 1/2 ч. л.
- Часник - 1 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний (мелений) - за смаком
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 4
Зубчик часнику очистити і порізати дрібно. Змішати всі інгредієнти заправки. Листя салату промити, обсушити, складіть стопкою, поріжте спочатку уздовж на 3-4 частини, потім поперек, щоб вийшли невеликі квадрати.
Грушу наріжте невеликими тонкими скибочками. Кокос очистіть від шкаралупи і наріжте за допомогою овочечистки. На сухій сковороді обсмажте гарбузове насіння і насіння кунжуту.
У мисці з'єднайте інгредієнти салату, додайте зерна граната, насіння, полийте заправкою. Перед подачею посипте щіпкою кориці.
Смачного!
Коментувати