Чудовий салат з булгуром і гранатом

Стільки смаків в ньому прекрасно поєднуються і гармонійно доповнюють один одного! Виходить повноцінна і самодостатня страва. Мені цей салат без майонезу подобається беззастережно, хочу з усіма поділитися. Рецепт цього салату я знайшла в інтернеті.

Інгредієнти

салат

  • Булгур - 100 г
  • Огірок (середнього розміру) - 1 шт
  • Рукола - 2 жменьки
  • Журавлина (в'ялена) - 1 жменька
  • Фісташки - 100 г
  • Гранат (невеликий) - 1 шт
  • Сік (сік з половинки або з цілого апельсина) - 50 мл

заправка

  • Оливкова олія - ​​за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Сік гранатовий - за смаком
  • Оцет (червоний винний) - за смаком

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 6

Булгур відварити відповідно до інструкції на упаковці. Зазвичай крупу заливають водою в співвідношенні 1: 2 і варять до повного випаровування рідини. Огірок порізати невеликими шматочками, додати руколу.
Далі додаємо в'ялену журавлину і відварений булгур.
Гранат розрізаємо навпіл, кладемо розрізом на долоню і ложкою вибиваємо зерна. Легко, зручно і швидко. Додаємо зерна граната в салат, все перемішуємо. Фісташки рекомендую додавати в самому кінці приготування, безпосередньо перед подачею, інакше вони просочаться заправкою і не будуть хрусткими.
Змішуємо інгредієнти заправки і поливаємо нею салат. Все готово, можна пригощатися.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі