Стільки смаків в ньому прекрасно поєднуються і гармонійно доповнюють один одного! Виходить повноцінна і самодостатня страва. Мені цей салат без майонезу подобається беззастережно, хочу з усіма поділитися. Рецепт цього салату я знайшла в інтернеті.
Інгредієнти
салат
- Булгур - 100 г
- Огірок (середнього розміру) - 1 шт
- Рукола - 2 жменьки
- Журавлина (в'ялена) - 1 жменька
- Фісташки - 100 г
- Гранат (невеликий) - 1 шт
- Сік (сік з половинки або з цілого апельсина) - 50 мл
заправка
- Оливкова олія - за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Сік гранатовий - за смаком
- Оцет (червоний винний) - за смаком
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 6
Булгур відварити відповідно до інструкції на упаковці. Зазвичай крупу заливають водою в співвідношенні 1: 2 і варять до повного випаровування рідини. Огірок порізати невеликими шматочками, додати руколу.
Далі додаємо в'ялену журавлину і відварений булгур.
Гранат розрізаємо навпіл, кладемо розрізом на долоню і ложкою вибиваємо зерна. Легко, зручно і швидко. Додаємо зерна граната в салат, все перемішуємо. Фісташки рекомендую додавати в самому кінці приготування, безпосередньо перед подачею, інакше вони просочаться заправкою і не будуть хрусткими.
Змішуємо інгредієнти заправки і поливаємо нею салат. Все готово, можна пригощатися.
Коментувати