Дуже простий і корисний салат зі свіжих огірків і кабачків, звичайно з сезонною зеленню. З подібних салатів починається наш з дітками день - задоволені всі!
Інгредієнти
- Огірок (звичайного розміру) - 4 шт
- Кабачок (невеликий, молодий) - 1 шт
- Зелень (сезонна: кріп, базилік, зелена цибуля) - 1 пуч.
- Часник (за бажанням) - 3,4 зуб.
- Олія (в цьому рецепті лляна, але часто використовую гірчичну, соняшникову холодного віджиму) - 2 ст. л.
Час приготування: 10 хвилин
Кількість порцій: 4
Готується салат дуже швидко! Спочатку підготуємо всі інгредієнти: вимиємо й наріжемо. Маленьке доповнення: починаю я з часнику, нарізаючи його маленькими кубиками і відкладаючи в сторону (в розрізаному часнику утворюється аллицин, сильний природний антибіотик).
Оскільки салат йде на дитячий сніданок (моїм 4 і 2), то частіше я тру на терках, наприклад для «моркви по-корейськи». Так навіть швидше виходить, якщо терка буде дрібніше, то соку від овочів буде більше - це вже хто як любить).
Заправляємо маслом (у нас лляне, іноді гірчичне холодного віджиму), солимо, додаємо улюблені спеції (наприклад дочка любить додати дрібку куркуми, її смаку не відчувається в салаті, напевно дочки подобається більше сам процес)
Їмо, в нашому випадку - це сніданок, що складається з каші (гречка, пшёнка, пшенична) і салату. Смачного!
Коментувати