Салат "Кучерявий кабачок"

Восени при згадці кабачка перша думка - набридло! Пропоную ще один простий і смачний салат зі смажених кабачків "Кучерявий кабачок". Зручно мати в холодильнику вже підготовлений смажений кабачок, а сбор салата займає хвилини. Відмінний перекус і чудова закуска!

Інгредієнти

  • Кабачок (смажимо весь, використовуємо частинами) - 1 шт
  • Олія рослинна (для смаження)
  • Сіль
  • Часник - 3 зуб.
  • Помідор - 1 шт
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Сир твердий - 100 г

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 6

Кабачок моємо, при необхідності чистимо. Перевірити просто - якщо шкурка проколюється нігтем, можна залишити так. Молоді зерна можна не видаляти. Ріжемо скибочками в 1 см. Товщиною форми довільної. Я ріжу спочатку уздовж навпіл - так в сковороду більше входить!
Смажимо на рослинній олії з двох сторін. Без муки і солі! Просто обсмажуємо і складаємо в каструлю. Можна і запекти в духовці, якщо боїтеся зайвих калорій.
Це заготовка салату. Зберігається в холодильнику кілька днів. Решта приготування займає п'ять хвилин, можна робити безпосередньо перед прийомом їжі або приходом гостей.
У посуд для салату кладемо кабачки стопкою і ріжемо довільно, скільки потрібно на салат.
Додаємо сіль і часник різаний або роздавлений. Спеції я не кладу, тут справа смаку. Перемішуємо, рівняємо. Це перший шар салату.
Другий шар буде помідор. Миємо, ріжемо, викладаємо. Його солити не потрібно, в сирі і майонезі солі достатньо. І сік зайвий не дасть.
Змащуємо майонезом. Я завжди додаю майонез прямо з пакетика, ложкою НЕ розмазую. Можна посипати зеленню, ще смачніше буде!
Твердий сир натираємо на дрібній тертці, посипаємо. Готово! Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі