Пропоную спробувати смачний вітамінний салат з редискою і моцарелою. Сподіваюся, він буде цікавий любителям авокадо!
Інгредієнти
- Авокадо - 1 шт
- Редис - 50 г
- Листя салату / Салат - 0.5 пуч.
- Моцарелла - 100 г
- Лимон - 0.5 шт
- Оливкова олія (за смаком, 2-3 ст. л.) - 2 ст. л.
- Помідори черрі - 50 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Зелень (для подачі) - за смаком
Продукти для приготування вимити й обсушити. Листя салату в кадр не потрапили. Замість редису можна взяти маргеланську редьку або дайкон.
З половини лимона вичавити сік. Редис розрізати навпіл і потім нарізати тонкими пластинами. Помідори: черрі слівовідной форми нарізати кружечками, а круглі - навпіл.
Моцареллу нарізати кубиком (або довільно) і додати в салатник. За бажанням моцарелу можна замінити на інший схожий сир, підійдуть сулугуні, адигейський сир, бринза або на свій смак. Бринзу можна попередньо замочити в молоці для видалення зайвої солі.
Авокадо розрізати уздовж, видалити кісточку і витягнути м'якоть. Потім нарізати смужками.
Шматочки авокадо перемішати з лимонним соком і додати до овочів. Посолити за смаком, додати 2 -3 ст. л. оливкового масла і перемішати.
У салатник, в якому будемо подавати, спочатку розкласти листя салату, попередньо порвавши їх руками. Зверху викласти приготований салат, поперчити за смаком і прикрасити рубаною зеленню. Я додала подрібнену петрушку. Салат готовий! Смачного!
Коментувати