Венеціанський салат з моцарелою і салямі

Дуже смачний салат з листя салату і моцарелою! Базилік, змішуючись з петрушкою, оливковою олією і лимонним соком, втрачає свій різкий запах і у заправки виходить ніжний аромат свіжості. В цьому салаті з сухариків вдало поєднуються різні текстури, смаки і кольори: пріснувата моцарелла доповнюється кислувато-солонуватим смаком заправки і яскравим м'ясним смаком сиро-копченої ковбаси. Подушка зі свіжої салатної зелені та хрусткі сухарики доповнюють смаковий ансамбль.

Інгредієнти

  • Ковбаса ( сиро-копчена) - 50 г
  • Хліб (білий без кірочок) - 3 скибки
  • Оливкова олія - ​​4 ст. л.
  • Моцарелла - 150 г
  • Базилік (свіжа зелень) - 20 г
  • Петрушка (свіжа зелень) - 20 г
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Сіль - 1/5 ч. л.
  • Перець чорний (за смаком)
  • Листя салату / Салат (або суміш улюблених салатних листя) - 1 пуч.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 3

Моцарелла може бути будь-якої, у мене упаковка міні-моцарели. Базилік може бути і червоним, і зеленим, просто мені попався червоний. У скибочок білого хліба зрізаємо скоринки і ділимо м'якоть на шматочки прямо на сковороду. Збризгуємо столовою ложкою оливкової олії.
Відправляємо в розігріту до 200 град. духовку до зарум'янювання, хвилин на 10.
Нарізаємо ковбасу тонкими скибочками.
Кожну скибочку розрізаємо на 3 частини. За бажанням цей пункт можна пропустити і залишити салямі кружечками.
Салатні листя промиваємо, обсушуємо і рвемо на більш дрібні частини. Не хочете рвати - наріжте крупною соломкою. Укладаємо листя на дно салатника.
Готуємо заправку. У чашу блендера відправляємо промиті і обсушені листочки базиліка і петрушки, вливаємо лимонний сік і 3 столових ложки оливкової олії, трохи (!) присаливаємо і посипаємо перцем.
Подрібнюємо ретельно. Перекладаємо заправку в окрему миску і викладаємо в неї моцарелу. Перемішуємо так, щоб кожен шматочок був покритий заправкою.
Збираємо наш салат. На листя салатної зелені викладаємо моцарелу в заправці
Додаємо соломку ковбаси і перемішуємо салат
Засипаємо зверху сухарики, перемішувати не потрібно. Салат подаємо на стіл. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі