Рецепт з буряка і моцарели

Пропоную простий рецепт салату з буряка запеченого і моцарели. Готується дуже швидко. Прекрасний сніданок, і перекус!

Інгредієнти

  • Буряк (у мене запечений) - 1/2 шт
  • Моцарелла - 40 г
  • Базилік - за смаком
  • Оливкова олія - ​​1 ч. л.
  • Мед (рідкий) - 1/4 ч. л.
  • Перець чорний - 1/2 ч. л.
  • Гірчиця - 1/4 ч. л.

Час приготування: 10 хвилин

Кількість порцій: 2

Буряк почистити і нарізати часточками. Запікала буряк в фользі при 200С в духовці 40хв., духовку відключила, буряк залишила в печі до повного охолодження.
Готуємо заправку: змішати оливкову олію, мед, готову гірчицю, чорний перець.
Буряк полити заправкою.
Моцареллу нарізати невеликими шматочками, вкласти її між буряком, базилік нарвати, прикрасити салат, зверху поперчити чорним перцем.
Буряк настільки часто використовується для приготування їжі, що сприймається як не примітний, «звичайний» овоч. Однак ще знаменитий давньогрецький лікар Гіппократ називав буряк цілющою рослиною. За старих часів його використовували для лікування інфекційних захворювань, шкірних запалень. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі