Рецепт "Оселедець під весняної шубою"

До класичного оселедця під шубою звикли всі. Але, я хочу запропонувати вам весняний варіант цього салату. Такий салат виходить свіжим, весняним з пікантним і ніжним смаком. А також менш калорійним і більш корисним, завдяки свіжим огіркам, зеленої цибулі і кропу. Замість майонезу заправити його можна йогуртом, сметаною або вашим улюбленим соусом.

Інгредієнти

  • Оселедець або івасі (філе, слабосолона) - 2 шт
  • Цибуля зелена (невелика) - 1 пуч.
  • Кріп (невеликий) - 1 пуч.
  • Огірок (свіжий) - 1 шт
  • Сир твердий (можна використовувати плавлений) - 100 г
  • Картопля (невелика, відварена) - 2 шт
  • Майонез (або йогурт, сметана)
Оселедець (філе) порізати подрібніше, викласти першим шаром і промазати майонезом.
Другий шар - порізана зелена цибуля + майонез.
Третій шар - отварна картопля, натерта на тертці + майонез.
Четвертий шар - порізаний огірок (можна соломкою, можна кубиками) + майонез.
Останній шар - натертий сир + майонез.
Зверху салат посипається подрібненим кропом.
Ось власне і все. Салат готовий.
Подавати можна відразу. Як традиційної "Шубі", цьому салату настоюватися не потрібно. У рецепті кількість інгредієнтів дано приблизно. Я зазвичай такі салати роблю, як кажуть "на око". У салаті я використовувала майонез, але можна за смаком будь-який соус, йогурт. Сир так само - твердий або плавлений. Смачний салат в будь-якому варіанті. Але з плавленим сиром - більш ніжний смак. Мені сподобався більше варіант з плавленим сирком. Огірок тільки нарізаємо, а не тремо на тертку. Інакше буде багато огіркового соку, що нам не потрібно. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі