Весняний рецепт з молодою картоплею

Смачний і ситний салат з молодою картоплею, підкопченими мідіями і в'яленими томатами... Поява на ринках молодої картоплі - ще один приємний знак пробудження природи після зимової сплячки і холодної весни. Красивими, невеликими, ніжними бульбами з тонкою шкіркою хочеться милуватися, хочеться забрати їх з собою і приготувати що-небудь просте і дуже смачне. Салати з картоплею - це дуже ситні страви, які можуть виступати повноцінним обідом або вечерею, незалежно від того, з чим поєднується картопля, оскільки цей овоч відомий своєю поживністю. Молода картопля ідеально підходить для приготування салатів, адже через невисокий вміст крохмалю вона практично не розварюється, стаючи м'якою добре тримає форму. Готувати картопляний салат можна цілий рік, але саме з молодої картоплі салат вийде найсмачнішим!

Інгредієнти

салат

  • Картопля (молода) - 300 г
  • Томати в'ялені - 50 г
  • Мідії (підкопчені в олії (вага мідій без масла ~ 200 м)) - 350 г
  • Листя салату / Салат (корн-фрілліс-айсберг) - 120 г

заправка

  • Оливкова олія (нерафінована) - 50 г
  • Гірчиця - 1,5 ч. л.
  • Оцет (білий винний) - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,3 ч. л.
  • Суміш перців (мелений) - 0,3 ч. л.
Картоплю добре вимити, варити зі шкіркою до готовності, дайте картоплі трохи охолонути. Приготуйте соус-заправку: змішайте всі інгредієнти (зручно збовтати в банці з герметичною кришкою). В'ялені томати наріжте соломкою, мідії з банки викладіть в сито. Ще теплу картоплю почистіть від шкірки, наріжте часточками або півкільцями, заправте соусом, додайте томати та мідії, перемішайте.
Листовий салат збризніть оливковою олією, порційно розкладіть по тарілках, додайте картопляну заправку.
Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі