Салати з морепродуктів - задоволення зараз не дешеве, згодна. Але на свято, тим більше на Новий рік можна себе побалувати і приготувати хоч маленький салатник. На те воно і свято! Святкові салати - категорія рецепту.
Інгредієнти
- Форель (копчена) - 50 г
- Мідії - 50 г
- Креветки - 50 г
- Огірок - 50 г
- Цибуля червона - 50 г
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Перець чорний (за смаком)
- Рис дикий (сухий) - 2 ст. л.
Червону цибулю і свіжий огірок наріжте кубиками.
Варено-морожене м'ясо мідій розморозити (я додатково обдала його окропом), Копчену форель наріжте кубиками.
Дикий рис залийте водою у співвідношенні 1: 3 і варіть близько 40 хвилин (майже всі зерна повинні розкритися), відкиньте на сито, остудіть.
Змішайте дикий рис з овочами і морепродуктами в мисці. Креветки можна брати будь-які - якщо дрібні, то додайте їх прямо в салат. Якщо великі - прикрасьте салат зверху (можна на прикрасу залишити тільки хвостики креветок, а половинку порубати в салат).
Змішайте соєвий соус з оливковою олією і лимонним соком, додайте мелений перець. Заправте салат, перемішайте.
Подавати можна в загальному салатнику або порційно, також красиво салат виглядає в бокалі. Прикрасьте креветками і скибочками лимона. Смачного!
Коментувати