Дуже легкий і смачний салат з руколою. Прекрасне поєднання солодкої моркви, пряної руколи і кислинки гранатового соусу.
Інгредієнти
- Наршараб (гранатовий соус або сік граната (4 ст.л.)) - 2 ст. л.
- Рукола - 250 г
- Сік лимонний - 0.5 ст. л.
- Оливкова олія - 40 мл
- Часник - 1 зуб.
- Сіль
- Зіра
- Перець чорний
- Горіхи (жменька)
- Морква - 4 шт
Час приготування: 50 хвилин
Ось наші основні інгредієнти.
Моркву помити, очистити і нарізати на четвертинки. Перемішати з сіллю, чорним перцем, 2-ма ст. л. олії і запекти в духовці. Запікати при темп. 200 град 30 хвилин.
Розмолоти зиру і перемішати з гарячою морквою.
Для заправки змішати гранатовий соус, лимонний сік і 40 мл олії. Нарізати дрібно часник і додати до суміші. Солити і перчити за смаком.
Заправити моркву і дати промаринуватися близько 20 хв.
Змішати рукколу і моркву, додати жменьку горіхів (у мене горіхова суміш) і подавати. Особливо смачно з білим солодким вином. Смачного!
Коментувати