Салат "Боровик"

Це дуже простий, ситний і багатошаровий салат з бiлих грибів і картоплі з огірками. Кожен шар цього салату перемазують майонезом. Можна використовувати будь-які гриби на свій смак. Розповім, як приготувати салат з грибами «Боровик». Подібні салати з грибів частенько готують на різні свята. Ви не помилитеся з його вибором, адже він ситний і сподобається всім гостям. Його можна використовувати як рецепт салату на весілля. Такий салат потрібно залишити в холодильнику, щоб він просочився. Можна використовувати білі, лісові гриби, заморожені і навіть консервовані.

Інгредієнти

  • Білі гриби - 200 г
  • Цибулина - 1 шт
  • Картопля - 1 шт
  • Мариновані огірки - 1-2 шт
  • Яйця курячі - 2 шт
  • Зелена цибуля - 5-6 шт
  • Майонез - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Салатні листя - за смаком
  • Соняшникова олія - ​​за смаком
  • Зелень - за смаком

Кількість порцій: 8

Якщо гриби заморожені, розморозити їх при кімнатній температурі і наріжте шматочками.
Очистіть і наріжте цибулю. Обсмажте цибулю з грибами на сковороді з додаванням соняшникової олії до готовності, посоліть.
В окремих сотейниках відваріть яйця і картоплю до готовності. Очистіть картоплю від шкірки і натріть на тертці. Очистіть яйця і відокремте білок від жовтка, потім натріть на дрібній тертці окремо. Наріжте дрібно зелену цибулю, а мариновані огірки наріжте дрібними кубиками.
Вимийте і покладіть листя салату, зверху встановіть кулінарне кільце або роз'ємну форму. На дно покладіть картоплю, додайте сіль.
Змастіть майонезом і додайте шар подрібненої зеленої цибулі, знову змастіть майонезом.
Викладіть солоні огірки, змастіть тонким шаром майонезу.
Розподіліть обсмажені з цибулею гриби, змастіть їх майонезом.
Додайте в форму курячий жовток, змастіть його трохи майонезом.
Поверх жовтка викладіть білки, прикрасьте половинками грибочка, зеленню. Залиште салат в холодильнику від 30 хвилин. Готуйте салати з грибів. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі