Простий ситний салат без майонезу з шинкою і продуктами, які завжди під рукою.
Інгредієнти для салату з шинкою
- Картопля - 500 г
- Цибуля червона - 1 шт
- Шинка - 100 г
- Олія - 3 ст. л.
- Соєвий соус - 1,5 - 2 ст. л.
- Огірок маринований - 1 шт
- Кмин - 1/3 ч. л.
- Орегано - 1 ч. л.
- Перець чорний - 1/3 ч. л.
- Зелень (кінза, петрушка, кріп) - 1 пуч.
- Оцет
- Сіль
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 3
Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Воду злити, картоплю остудити і нарізати скибочками.
Поки вариться картопля, очистити червону цибулю і нарізати півкільцями.
У сковороді розігріти 1 ст. л. рослинну олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Цибулю можна не обсмажувати, а замаринувати в оцті. Але мені подобається солодкість цибулі після обсмажування.
Шинку нарізати кубиками.
У великій мисці змішати рослинну олію що залишилася, соєвий соус. Додати кмин, орегано, оцет та перець. При необхідності посолити. Я не солила, мені досить соєвого соусу.
Зелень подрібнити. Зелень можна використовувати будь-яку за смаком (кінза, петрушка, кріп, базилік і т. і.). У мене петрушка.
До заправці додати картоплю, обсмажену цибулю, шинку, зелень і перемішати. Маринований огірок нарізати скибочками і додати в салат. Наш салат з шинкою бажано прибрати в холодильник, щоб картопля просочилася ароматами трав, спецій та цибулі.
Подати до столу. Смачного!
Коментувати