Пропоную рецепт цікавого салату з баклажанів і помідорів. Всі інгредієнти в цьому салаті з сиру відмінно гармонують один з одним. Простий склад, легке приготування, в результаті виходить смачна страва. А порційна подача в стаканах зробить його ще більш привабливим.
Інгредієнти
- Баклажан (невеликий) - 2 шт
- Помідори черрі - 200 г
- Яйце куряче - 2 шт
- Сир сирний - 200 г
- Горіхи - 70 г
- Часник - 2 зуб.
- Оливкова олія - 4 ст. л.
- Кріп - 1 гілочки
- Соєвий соус (для смаження) - 2 ст. л.
Баклажани добре помити, нарізати пластинами, товщиною 1-1,5 см. Помістити баклажани в холодну, підсолену воду на 20 хв., щоб пішла зайва гіркота.
Далі воду злити, баклажани нарізати кубиками. Сковороду змастити оливковою олією (2 ст. л.), Викласти баклажани, додати дрібно нарізаний часник і соєвий соус. Обсмажувати 5-7 хв.
Помідори черрі добре помити, розрізати навпіл. Скропити оливковою олією (2 ст. л.) і викласти на деко або в форму для випічки (у мене силіконова). Прибрати помідори в заздалегідь розігріту духовку до 180 гр. на 20-25 хв.
Баклажанам дати трохи охолонути і розкласти в стакани.
Зверху розкласти натерті відварені яйця.
Потім запечені помідори.
Далі сирний сир.
Посипати горішками. Прикрасити наш салат з баклажанів і помідорів гілочками кропу і можна подавати до столу!
Коментувати