Салат з баклажанів

Смачний і теплий, гарячий і холодний салат з баклажанів, гострий і швидкий, добрий і шикарний салат із печених, смажених і варених, маринованих баклажанів та грибів шампіньйонів, з яєць і маринованої цибулі, рецепти з помідорів. Салат з баклажанів, моркви та перцю, з квасолі і курки, з кабачків та помідорів, під гриби з майонезом, як гриби, гриль, літній до столу, салат консервований на зиму, по корейски, з курячого філе та печериць. Як зробити баклажани з цибулею і шампіньйонами, куряче філе, рецепт салату з жареними і запеченими баклажанами і квасолею, з курячим філе і яйцями, з грибами печерицями і перцем, з приправою до шашлика, з яйцем і морквою, з часником і рисом, консервація на зиму. Салат з запечених і жарених баклажанів і грибів на стіл, 10 Десятка і Вогник, Тещин язик і Кобра, Огонек і Шістка. Баклажани дуже гарні для приготування салатів. Для цього баклажани зазвичай запікають цілком, обсмажують пластинами або порізавши кубиками. Готуйте і насолоджуйтеся!

Кожен раз на день народження хочеться вдосконалити святковий стіл новими блюдами, тому раджу подивитися, як готувати салати на день народження з баклажанів "Неаполь". Овочеві салати виходять найлегшими, особливо якщо попередньо злегка обробити овочі. Наприклад, в даному рецепті баклажани необхідно попередньо запекти в духовці до готовності, щоб вони стали м'якшими і віддали гіркоту. Цей салат з баклажанів з майонезом виходить досить ситним за рахунок тертого сиру, яєць та майонезу. За бажанням майонез можна замінити густою сметаною, так салат вийде більш корисним. Цей салат з яйцями ви можете подати як в порційних формочках, так і виклавши його у велику роз'ємну форму.

Інгредієнти

  • Волоські горіхи - 50 г
  • Сир твердий - 150 г
  • Майонез - 200 г
  • Баклажан - 2 шт
  • Помідори - 3 шт
  • Яйце варене - 4 шт
  • Часник - 3 зуб.
  • Сіль за смаком

Кількість порцій: 4

Ранньою весною в одному нашому міському кафе я їла салат, який мені дуже сподобався (а мені подобається майже все, що містить в своєму складі яловичий язик!. Склад я розглянула, але про нюанси могла тільки здогадуватися. І не повірите, я роздобула технологічну карту цього салату з листя салату і баклажанів! Правда, секрет залишився не розкритий: родзинка була в заправці під назвою "Сицилійський соус". Не шукайте в інтернеті. Це не той соус! Я зробила заправку, якщо не один-в-один, але дуже близьку до смаку. Вся сім'я насолодилася цим смачним салатом з язика. Ви можете приєднатися! Салат не на кожен день, звичайно, і вимагає часу, але він ;того вартий.

Інгредієнти

склад

  • Баклажан (невеликі) - 3 шт
  • Перець болгарський - 3 шт
  • Томати в'ялені - 200 г
  • Язик яловичий - 200 г
  • Листя салату / Салат (мікс салатів) - 100 г

заправка

  • Йогурт - 125 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Гірчиця - 1 ч. л.
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Мед - 2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Приправа (прованська суміш) - за смаком

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 8

Схожий рецепт консервую щороку. Але, оскільки закуска виходить дуже смачною, обов'язково роблю і спрощений варіант на кожен день. Рецепт гострої закуски простий, готується вона швидко. У холодильнику цей салат з баклажанів можна зберігати близько тижня, але так довго у нас він не стоїть - з'їдаємо швидше і доводиться готувати нову порцію. Салати без мяса - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Баклажан - 600 г
  • Перець солодкий - 200 г
  • Сіль (1 ст.л. для води і 1 ч.л. в сковороду) - 30 г
  • Коріандр - 1 ч. л.
  • Перець чорний (0,5 ч.л.) - 3 г
  • Перець червоний пекучий (0,5 ч.л.) - 2 г
  • Оцет (9%) - 2 ст. л.
  • Олія (нерафінована) - 30 г
  • Часник (10 г) - 2 зуб.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

Пропоную спробувати смачну пісну закуску - мезе з печеного баклажана в тандемі з солодкими і соковитими помідорами черрі і соковитими зернятками граната. Салат з гранатом, баклажанами і помідорами.

Інгредієнти

  • Баклажани (середні) - 3 шт
  • Помідори черрі - 200 г
  • Гранат - 1 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Цибуля зелена (пір'їнки) - 3 шт
  • Тахінна паста (або 2 ст.л кунжуту) - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - ​​3 ст. л.
  • Перець чорний - за смаком
  • Сіль за смаком
  • М'ята (листочків.) - 6 шт

Час приготування: 60 хвилин

В інтернеті є схожі салати з баклажанів, але цей все-таки відрізняється відсутністю оцту і соєвого соусу. Цей рецепт салату з перцю мені розповіла моя подруга Ольга. Ось в честь неї і назвала цей рецепт. Його унікальність в тому, що салат можна робити і з перців з баклажанів, тільки з перцю, тільки з баклажанів, можна додати помідор. Ідеально до м'яса, курки, відварного картоплі, та й просто з коржем. Дуже смачний як в теплом, так і холодному вигляді. Пригощайтеся на здоров'я.

Інгредієнти

  • Перець болгарський (бажано товстостінний, червоний) - 5 шт
  • Баклажан (у мене були маленькі, брала більше) - 3 шт
  • Часник (дрібно порізати або пропустити через прес) - 2 зуб.
  • Петрушка - 0.5 пуч.
  • Олія - ​​1 ст. л.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 3

Якщо ви любите баклажани, тоді цей рецепт точно для вас. У потрібний момент він вас неодмінно виручить.

Інгредієнти

  • Баклажан - 1 кг
  • Перець болгарський (червоний) - 500 г
  • Часник - 3 зуб.
  • Кінза - 1/2 пуч.
  • Сіль - 1,5 ст. л.
  • Перець духмяний
  • Олія (для смаження)
  • Майонез - 3 ст. л.

Пропоную рецепт цікавого салату з баклажанів і помідорів. Всі інгредієнти в цьому салаті з сиру відмінно гармонують один з одним. Простий склад, легке приготування, в результаті виходить смачна страва. А порційна подача в стаканах зробить його ще більш привабливим.

Інгредієнти

  • Баклажан (невеликий) - 2 шт
  • Помідори черрі - 200 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сир сирний - 200 г
  • Горіхи - 70 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Оливкова олія - ​​4 ст. л.
  • Кріп - 1 гілочки
  • Соєвий соус (для смаження) - 2 ст. л.

Дуже смачний салат з фетою і баклажанами, легкий і пікантний.

Інгредієнти

  • Баклажан - 2 шт
  • Рукола - 100 г
  • Фета (або бринза) - 90 г
  • Горіхи
  • Оливкова олія - ​​2 ст. л.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Бальзамик - 2 ст. л.
  • Паприка солодка - 1 ч. л.
  • Перець чорний - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Порошок часниковий - за смаком

Пропоную приготувати дуже смачний і простий салат з баклажанів і яйцями. Маринована цибуля приємно хрумтить, м'які баклажани тануть у роті. Цей салат без майонезу дуже гармонійний і ароматний.

Інгредієнти

  • Баклажан (270г) - 1 шт
  • Цибуля червона - 1/2 шт
  • Олія (для смаження) - 3 ст. л.
  • Сіль
  • Вода (для маринування цибулі) - 50 мл
  • Оцет (столовий, у мене винний) - 1 ст. л.
  • Яйце куряче (відварне) - 1 шт
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Перець чорний (мелений) - 1/2 ч. л.
  • Каперси - 1 ст. л.
  • М'ята (4 листочка за бажанням) - 1 гілочка
  • Петрушка - 1 гілочка
  • Часник (за бажанням) - 1 зуб.
  • Перець чилі (щіпка за бажанням)

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 1

Рецепт простого і пікантного салату на день народження. Мінімум складових, а в результаті красивий і ситний салат з баклажанів і яйцями на святковому столі, і навряд чи він залишить когось байдужим. Такі рецепти салатів ви зустрінете в будь-якому кафе і ресторані Грузії. До речі, в перекладі на українську мову цей простий салат так і звучить - Грузія. Пригощайтеся!

Інгредієнти

  • Баклажан - 1 шт
  • Яйце куряче (відварене) - 2 шт
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Часник - 1 зуб.
  • Спеції (по щіпці: сіль, суміш мелених перців, хмелі-сунелі, аджика суха)
  • Кріп - 4 гілочки
  • Огірок маринований - 3 шт

Сьогодні існує маса цікавих і різноманітних смачних рецептів з баклажан, і всі ці страви користуються величезною популярністю. Але смак баклажан, приготованих з даного рецепту, істотно відрізняється від смаку інших страв. Більш того ці смачні салати готуються дуже просто і швидко. Приготований за цим рецептом гарячий салат з баклажанів дає можливість зробити баклажани як гриби. Мій простий, крок за кроком оформлений рецепт з фото вам на допомогу.

Інгредієнти

  • Баклажани - 1 кг
  • Майонез - 3 ст. л.
  • Цибулина - 1 шт.
  • Грибна приправа - 1 ст. л.
  • Олія - 2 ст. л.
  • Вода - 1 л
  • Мелений перець - 1 ч. л.

Із зазначених продуктів виходить близько 1 кг готового блюда.