Почалася весна. Коли, як не зараз, поласувати соковитою, повної вітамінів черемшею. Характерний смак і запах, схожий на часник, додасть пікантні нотки цьому салату з черемші і авокадо. Приємно здивує своєю новизною поєднання гармонійних смаків редису, авокадо і яблука. Остаточне співзвуччя внесе йогуртовая заправка. Пригощайтеся на здоров'я!
Інгредієнти
- Черемша - 1 пуч.
- Редис - 6 шт
- Авокадо - 1 шт
- Сік лимонний - за смаком
- Яблуко (кисло-солодкого сорту невеликого розміру) - 2 шт
- Йогурт (без добавок) - 100 мл
- Гірчиця (зерниста, трохи більше 0,5 ч.л.) - 0,5 ч. л.
- Перець чорний (мелений) - за смаком
- Сіль за смаком
- Кунжут - за смаком
- Петрушка (для декору) - за смаком
Для початку приготую заправку для салату на основі натурального йогурту. Необхідно 100 мл йогурту змішати з 0,5 ч. л. (трохи більше) зернистої гірчиці.
Тепер до йогурту додати за смаком лимонний сік, мелений чорний перець і сіль. Все добре перемішати і дати настоятися, поки будемо нарізати інгредієнти.
1 пучок черемші добре промити, злегка обсушити і дрібно нарізати.
6 шт. редису промити і нарізати дрібною соломкою.
Промити авокадо, очистити від шкірки і нарізати невеликими шматочками, збризнути лимонним соком.
2 яблука невеликого розміру (кисло-солодкого сорту) промити, очистити від шкірки і порізати теж тонкою соломкою. Скропити лімоннним соком.
Всі нарізані інгредієнти перекласти в загальну ємність і добре перемішати.
Залишилося тільки додати заправки і ще раз добре перемішати. При необхідності підсолити.
При подачі присипати зверху кунжутом і прикрасити зеленню петрушки. Смачного!
Коментувати