Дуже легкий, свіжий і оригінальний смак цього салату приємно здивує і порадує. Незвичайна заправка додасть пікантні нотки, а приготування не займе багато часу. Цей весняний салат я присвячую прекрасній подрузі Катюші в знак подяки за її добре серце! Пригощайтеся на здоров'я!
Інгредієнти
салат
- Капуста білокачанна (молода, невеликого розміру) - 0,5 вилок
- Шпинат - 1 пуч.
- Листя салату - 1 пуч.
- Часник (зелений) - 1 гілочка
- Цибуля зелена - 1 гілочка
- Кріп - 0,5 пуч.
- Огірок (невеликого розміру) - 1 шт
- Авокадо - 1 шт
- Кунжут (для декору)
соус
- Лайм (сік) - 0,5 шт
- Соєвий соус - 1 ч. л.
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Олія (за смаком, трохи більше або менше) - 4 ст. л.
- Фета - 100 г
- Сіль (при необхідності)
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 4
Половинку молодої капусти дрібно нашаткувати.
Шпинат крупно нарізати.
Листя салату також крупно нарізати.
Зелений часник і цибулю дрібно нарізати.
Також дрібно нарізати кріп, огірок нарізати кубиками.
Авокадо нарізати кубиками як і огірок.
Тепер займуся приготуванням соусу до салату. Для цього додаємо сік половинки лайма.
До соку лайма додаємо 1 ч. л. соєвого соусу, 1 ч. л. гірчиці, 4 ст. л. олії (можна трохи більше або менше). Сюди ж додаємо 100 г сиру фети, який необхідно розім'яти і ретельно перемішати.
Ось такий соус виходить. Додаю соус до нарізаних овочів, ретельно перемішую, пробую на смак. При необхідності підсолити, хоча я цього не робила, оскільки фета і соєвий соус солоні.
При бажанні можна прикрасити трохи кунжутом, і можна подавати! Пригощайтеся на здоров'я!
Коментувати