Смачний і поживний, при цьому легкий і ситний салат з помідорів і кальмарів, цілком замінить повноцінну вечерю. Рекомендую любителям морепродуктів.
Ігредієнти
- Кальмар (варений, 2 шт ..) - 150 г
- Сьомга - 120 г
- Помідор - 140 г
- Рис (варений) - 70 г
- Зелень (селера, петрушка, кріп, цибуля зелена) - за смаком
- Майонез - 1 ст. л.
- Гірчиця (зерниста) - 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець білий (мелений) - за смаком
- Листя салату / Салат (для подачі) - 3 шт
- Лимон (для подачі) - 1 скибка
- Олія - 1 ч. л.
Час приготування: 25 хвилин
Кількість порцій: 3
Кальмари відварити в окропі, у великій кількості, протягом 3 хвилин. Відразу ж викласти кальмари в крижану воду, очистити від плівок, хорди, промити, остудити, нарізати дрібним бруском, 1 * 3-4 см. Додати варений рис.
Сьомгу нарізати на кубики, без шкіри і кісток.
На рослинному маслі обсмажити сьомгу, 1 - 2 хвилини, додати в салатник.
Помідори і зелень вимити, обсушити. Нарізати помідор - кубиком, зелень порубати дрібно. Зелень беремо за бажанням, смаку і наявності. У мене на городі росте, ось і використовувала таке розмаїття.
Посолити, заправити перцем, майонезом і гірчицею.
Перемішати, прибрати в холодильник на 15-25 хвилин, щоб салат "не заплакав", але продукти просочилися.
Для подачі вимити, обсушити листя салату, нарізати лимон. Якщо у Вас немає лимона, раджу мати запаси в морозилці.
Викласти салат на листя салату, прикрасити скибочками лимона. Подати. Смачного!
Коментувати