Рецепт з кальмарами, сьомгою і рисом

Смачний і поживний, при цьому легкий і ситний салат з помідорів і кальмарів, цілком замінить повноцінну вечерю. Рекомендую любителям морепродуктів.

Ігредієнти

  • Кальмар (варений, 2 шт ..) - 150 г
  • Сьомга - 120 г
  • Помідор - 140 г
  • Рис (варений) - 70 г
  • Зелень (селера, петрушка, кріп, цибуля зелена) - за смаком
  • Майонез - 1 ст. л.
  • Гірчиця (зерниста) - 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець білий (мелений) - за смаком
  • Листя салату / Салат (для подачі) - 3 шт
  • Лимон (для подачі) - 1 скибка
  • Олія - ​​1 ч. л.

Час приготування: 25 хвилин

Кількість порцій: 3

Кальмари відварити в окропі, у великій кількості, протягом 3 хвилин. Відразу ж викласти кальмари в крижану воду, очистити від плівок, хорди, промити, остудити, нарізати дрібним бруском, 1 * 3-4 см. Додати варений рис.
Сьомгу нарізати на кубики, без шкіри і кісток.
На рослинному маслі обсмажити сьомгу, 1 - 2 хвилини, додати в салатник.
Помідори і зелень вимити, обсушити. Нарізати помідор - кубиком, зелень порубати дрібно. Зелень беремо за бажанням, смаку і наявності. У мене на городі росте, ось і використовувала таке розмаїття.
Посолити, заправити перцем, майонезом і гірчицею.
Перемішати, прибрати в холодильник на 15-25 хвилин, щоб салат "не заплакав", але продукти просочилися.
Для подачі вимити, обсушити листя салату, нарізати лимон. Якщо у Вас немає лимона, раджу мати запаси в морозилці.
Викласти салат на листя салату, прикрасити скибочками лимона. Подати. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі