Прикупила з нагоди упаковочку сулугуні, люблю я його. А на вечерю треба було терміново зварганити якийсь салат, чоловік повинен був ось-ось нагрянути. Ну, і зварганила салат з маринованими печерицями і сиром сулугуні... буквально, з того, що знайшлося в холодильнику. А вийшло нічого так. Заходьте!
Інгредієнти
- Яйце куряче - 2 шт
- Листя салату - 1/2 пуч.
- Огірок - 1 шт
- Печериці мариновані - 1 бан.
- Селера черешкова - 2 шт
- Сир сулугуні - 120 г
- Сметана - 2 ст. л.
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ч. л.
- Сіль
- Перець чорний
- Томати в'ялені (2-3 шт., для прикраси)
Яйця збити по черзі і підсмажити два омлету.
Листя салату (краще взяти салат хрустких сортів: фрілліс, фризі, айсберг) порвати руками на шматочки. Покласти в глибокий салатник.
Додати огірок, нарізаний брусочками.
Остиглий омлет нарізати широкої локшиною. Печериці злегка віджати від маринаду. Обидва інгредієнта відправити в миску.
Черешки селери очистити від прожилок і нарізати навскоси тонкими скибочками. Додати в салат.
Останній інгредієнт - сулугуні, нарізаний тонкими брусочками.
Всі інгредієнти для заправки покласти в мисочку і збити віночком. Гірчицю краще взяти або зернову, або французьку.
Салат в мисці посолити і поперчити за смаком і акуратно перемішати. Не пересолити, адже заправка містить соєвий соус.
Полити салат і знову акуратно і легко перемішати. Легкий і дуже смачний салат з маринованих печериць готовий! Викласти його на плоске блюдо і прикрасити смужками в'ялених томатів. Насолоджуйтесь! Смачного!
Коментувати