Дуже вітамінний, корисний і при цьому смачний салат з листя салату і сиром адигейським! Поєднання інгредієнтів незвичайне, але виходить вишукане і смачне ресторанне блюдо.Салат "Соняшник" теж смачний, спробуйте.
Інгредієнти
Заправка
- Малина (можна брати свіжоморожену) - 180 г
- Оливкова олія - 200 мл
- Мак - 1 ст. л.
- Сіль - 0.5 ч. л.
- Перець чорний - 0.5 ч. л.
- Цукор - 1/2 скл.
- Порошок гірчичний - 1 ч. л.
- Оцет (виноградний або яблучний, можна винний, але тільки не столовий) - 1 ст. л.
- Цибуля зелена - 50 г
- Сік лимонний - 1 ст. л.
Салат
- Шпинат - за смаком
- Рукола - за смаком
- Сир адигейський - 100 г
- Яйце куряче (для панірування) - 1 шт
- Борошно пшеничне (для панірування) - 50 г
- Борошно мигдальна (для панірування) - 50 г
- Листя салату (у мене мікс з трьох видів) - за смаком
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2
Малину подрібнюємо в пюре за допомогою блендера. У малину додаємо гірчичний порошок, цукор, сіль, чорний перець, мак, лимонний сік, виноградний оцет, дрібно порізані зелену цибулю. Перемішуємо все до однорідної консистенції.
Вливаємо тонкою цівкою оливкову олію і продовжуємо перемішувати. Доводимо до однорідного стану. Наш соус готовий.
Приступаємо до приготування салату. Готуємо зелень, листя салату. Беремо все що подобається і що знайдеться у вас в холодильнику.
Беремо гурток сиру. Розрізаємо його на чотири частини.
Готуємо борошно, мигдалеву крихту, і збиваємо виделкою яйце для панірування.
На сковороді розігріваємо вершкове масло.
Паніруємо сир спочатку в борошні,
потім в яйці,
і в мигдальної крихті.
На середньому вогні з двох сторін смажимо сир до золотистого кольору.
Вливаємо в наш салат 2-3 ст. л заправки, перемішуємо руками.
На тарілку викладаємо салат і зверху кладемо шматочки сиру. Прикрашаємо ягідками малини. Салат з сиром адигейським готовий. Смачного!
Коментувати