Салат "Без зайвих калорій"

Давно чекав свого часу цей салат з баклажанів - збалансований, ситний, але разом з тим легкий, смачний і низькокалорійний! Але сьогодні все склалося - відварене куряче філе, запечений баклажан і ніжний йогурт, приготований на основі закваски, трохи зелені і горішків, і, вуаля - прекрасний низькокалорійний салат готовий! А можна і в якості намазки на хлібці. Цей салат без майонезу дуже смачний! На вечерю замінить повноцінне блюдо! Пробуємо?

Інгредієнти

  • Філе куряче - 300 г
  • Баклажан - 500 г
  • Молоко - 1 л
  • Закваска (закваска "натуральний термостатний йогурт") - 1 шт
  • Кріп - за смаком
  • Базилік - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Приправа (сушені Італійські трави) - за смаком
  • Сік лимонний - 1 ч. л.
  • Оливкова олія - ​​1 ч. л.
  • Фісташки - за смаком
  • Оцет (5%) - 1 ч. л.
Для заправки потрібен натуральний йогурт. Завдяки йогуртниці-термосу і заквасці це не складе великих труднощів. Додати в ємність для приготування 1 пакетик закваски, влити молоко. Закрити кришкою і добре струснути 2-3 хвилини. Наливаємо в йогуртницю-термос окріп до позначки і ставимо ємність з сумішшю в йогуртницю-термос. Закриваємо кришку і прибираємо в тепле місце на 10 годин. Дістаємо ємність, даємо їй охолонути і прибираємо в холодильник для повного охолодження. Виливаємо йогурт з ємності в чашу - йогурт готовий!
Для заправки нам буде потрібно густий йогурт, тому викладаємо в друшляк марлю в 2 шари і ставимо друшляк над ємністю - в неї буде стікати сироватка, з якої потім відмінно пекти млинці і пироги. Відливаємо від загальної кількості 300 мл йогурту, додаємо 1 ч л оцту, розмішуємо і виливаємо на марлю в друшляк. Залишаємо на пару годин.
Поки йогурт відважується, відварюємо курячі грудки, охолоджуємо їх і ставимо запікатися баклажани в духовку- я запікала баклажани, проколов їх в декількох місцях, на решітці при 210 градусах 30 хвилин-орієнтуйтеся на свою духовку!
Філе дрібно нарізаємо і прибираємо в ємність.
Баклажани остудити. Зняти шкірку. Дрібно порізати.
Відправляємо порізаний баклажан до грудок. Йогурт, зелень, спеції, сіль, оливкову олію пробиваємо в блендері.
Додаємо заправку в чашу. Перемішуємо і коригуємо на смак - може комусь не вистачить кислинки - додайте лимонного соку, все на ваш розсуд!
Викладаємо салат в кільце і посипаємо фісташками. Знімаємо кільце і подаємо.
Або подаємо на хлібці, посипавши горішками. Салат з куркою і баклажанами готовий. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі