Салат з чорним рисом і брокколі

Чорний рис не входить в число поширених продуктів харчування. Він не перебуває у родинних стосунках з добре знайомим нам злаком. Це дуже корисний продукт, особливо в дні Посту. На відміну від поширених культур чорний рис відрізняється великою кількістю поживних речовин. На сто грам продукту міститься близько 20 грам білка і майже денна норма фолієвої кислоти. Це в кілька разів більше, ніж в будь-якому іншому вигляді. Цей продукт в пост нам замінить тваринний білок. Брокколі теж дуже відома своїми корисними властивостями. Звичайно ж: горіхи, журавлина, масло оливкове і мед. В загальному! САЛАТ ДУЖЕ КОРИСНИЙ І СМАЧНИЙ! Пісні салати - категорія рецепту.

Інгредієнти

для заправки

  • Оливкова олія (у мене холодного віджиму) - 1 ст. л.
  • Мед (рідкий) - 1 ч. л.
  • Гірчиця (французька, зернами) - 1 ч. л.

для салату

  • Рис дикий (відварений чорний рис) - 5 ст. л.
  • Брокколі (суцвіття, у мене заморожена) - 100 г
  • Горіхи волоські (великі) - 2 шт
  • Журавлина (в'ялена) - 1 ст. л.
  • Цибуля червона (дуже маленька цибулина, опціонально) - 1 шт

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 1

Чорний рис вариться довго, на відміну від звичайного рису. Його потрібно зварити заздалегідь і остудити, слідуючи вказівкам на вашій упаковці. Готуємо всі продукти для салату. Брокколі я розморозила, розібрала на невеликі суцвіття і варила пару хвилин. Вона залишилася яскраво зеленого кольору. Цибулю червону можна не класти в салат. Я собі поклала дуже маленьку цибулину, порізану тонко напів-кільцями. Горіхи чистимо і рубаємо не зовсім дрібно. Журавлину в салат краще брати в'ялену, вона солодше. Розміщуємо в салатник чорний відварений і остиглий рис, броколі, зварену на пару, волоські горіхи, журавлину і червону цибулю. Робимо в посуді заправку. Ретельно з'єднуємо мед з оливковою олією. Якщо немає рідкого меду, то його можна розтопити на водяній бані. Додаємо гірчицю. Мені більше подобається французька гірчиця в зернах для цього салату. Можна взяти і звичайну.
Все з'єднуємо. Заправка готова.
Заправляємо салат і даємо настоятися хвилин 15. Смачного!
Запас салату робити не потрібно. Потрібно зробити стільки, скільки з'їсте за один раз. Я дала продуктів на одну порцію. Мені цього достатньо. Чорний рис - це незвичайна крупа, справжнє джерело корисних елементів і поживних речовин, при дуже низькій калорійності. За рівнем вмісту корисних речовин чорний рис може позмагатися з багатьма продуктами, що знаходяться в вершині списку за вмістом антиоксидантів. Салат підійде не тільки в дні Посту, а й тим, хто рахує калорії і сидить на дієтах. Включення дикого рису в раціон допомагає зміцнити ваш організм.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі