Смачні овочеві салати з олією, маринованими, солоними і свіжими огірками з цибулею. До відвареної картопельки з оселедцем - краще і не придумати! Заходьте, пригощаю.
Інгредієнти
Для салату
- Огірок (свіжий середнього розміру) - 2 шт
- Огірок солоний (середнього розміру) - 4 шт
- Огірок маринований (середнього розміру) - 4 шт
- Цибуля біла (велика) - 1 шт
- Часник (великий) - 1 зуб.
Для заправки
- Олія - 3 ст. л.
- Сіль (за смаком) - 0,5 ч. л.
- Цукор (за смаком) - 0,5 ч. л.
- Оцет (винний 6% за смаком) - 1 ст. л.
- Гірчиця (солодка) - 1,5 ст. л.
- Зелень (десять гілочок кропу) - 0,5 пуч.
Підготуємо овочі для салату. Цибулю наріжемо півкільцями. Солоні і мариновані огірки нарізаємо кружечками. Свіжі огірки розрізати уздовж і звільнимо від насіння за допомогою чайної ложки. Це потрібно для того, щоб салат не вийшов рідким. Потім нарізаємо їх півкільцями.
Додамо до салату подрібнений зубок часнику,
а також, нашатковану зелень кропу, сіль, цукор, оцет, гірчицю та рослинну олію. Перемішуємо салат, пробуємо на смак і даємо настоятися хвилин десять-п'ятнадцять.
Викладаємо наш салат з огірків в креманку і подаємо з відвареною картоплею і оселедцем або кількою пряного посолу. При всій своїй простоті цей салат дуже і дуже смачний! Смачного вам і вашим близьким!
Коментувати