Гриби, мариновані таким чином, виходять набагато смачніше і дешевше будь-яких магазинних і, що важливо, значно корисніше. Ви можете подати їх до м'яса, до смаженої картоплі або в розвантажувальний день - в такому ось легкому і смачному салаті з листя салату і свіжих-маринованих шампіньйонів.
Інгредієнти
Для салату
- Листя салату / Салат - 300 г
- Шампіньйони - 400 г
- Помідори черрі - 200 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Пармезан - 60 г
Для маринаду
- Оцет (білий винний) - 2 ст. л.
- Лимон (сік) - 1 шт
- Олія соняшникова - 6 ст. л.
- М'ята - 1 пуч.
- Часник - 4 зуб.
- Цукор - 2 ч. л.
- Сіль
- Перець чорний
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 4
Змішати оцет з лимонним соком. У часнику видалити «злість», пропустити його через прес і додати до соку разом з сіллю, цукром і перцем.
Поступово, постійно збиваючи вінчиком, влити олію. Листя м'яти дрібно порубати і додати в маринад.
Шампіньйони порізати пластинами середньої товщини.
Залити гриби маринадом і залишити, мінімум, на годину або на ніч.
Помідори-чері розрізати навпіл, цибулю порізати тонкими кільцями. Листя салату добре промити і висушити. Сир потерти на дрібній тертці.
Розкласти листя салату в тарілки, зверху викласти кільця цибулі, половинки помідорів і мариновані гриби. Посолити і поперчити за смаком. Полити маринадом від грибів. Зверху посипати невеликою кількістю тертого сиру пармезан і подавати. Салат зі свіжих-маринованих шампіньйонів і помідорів черрі готовий. Смачного!
Коментувати