Цей салат з апельсином і рисом "Шерги" - один з найпоширеніших овочевих салатів в Марокканської кухні. Його основу складає відварений рис, який доповнюється зеленню, свіжими овочами та цитрусовими. Цей прекрасний екзотичний салат з руколи порадує вас своїм смаком і збагатить вітамінами весняне меню.
Інгредієнти
- Рис (сухий) - 100 г
- Огірок - 1 шт
- Перець болгарський - 1 шт
- Редис - 6 шт
- Цибуля червона - 1 шт
- Апельсин - 1 шт
- Лимон - 0,5 шт
- Рукола - 120 г
- Петрушка (рубана) - 1 ст. л.
- Оливкова олія - 2 ст. л.
- Кориця (мелена) - 0,5 ч. л.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Перець чорний - 0,5 ч. л.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 2
Овочі та зелень вимити.
В окремій ємності приготувати заправку - змішати оливкове масло, лимонний сік, сіль і перець.
У заздалегідь відварений рис додати трохи заправки, петрушку і дрібку кориці, перемішати. Я використовую корисний коричневий рис. Готую його в мультиварці на режимі "рис".
Нарізати часточками огірки і редиску. Перець нарізати соломкою. Цибулю порізати кільцями або півкільцями.
Апельсини почистити, розібрати на дольки і кожну очистити від плівок.
На тарілку викласти подушку з руколи. Зверху викласти рис і овочі, завершити часточками апельсина. Полити заправкою. Посолити і поперчити за смаком. Салат готовий. Смачного!
Коментувати