Рецепт "Баклажани з телятиною"

"Українська ніч" - це наша кодова назва. Цей салат з баклажанів з такою назвою "вкрадений" з кафе. Подається він теплим, вірніше, наполовину теплим. У принципі, він може служити і гарячою стравою, якщо м'яса буде дещо більше, і холодною закускою, якщо гості "забалакались". Хороший і в тому і в іншому вигляді, але мені найбільше подобається саме поєднання гарячого і холодного. Салат з телятини - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Баклажан (середній) - 2 шт
  • Паприка солодка (краще різних кольорів) - 3 шт
  • Помідор (2 шт. для смаження + 2 шт. свіжих) - 4 шт
  • Помідори черрі (для прикраси) - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Телятина (я беру вирізку невелику, м'ясо повинно бути ніжним, "танути в роті") - 300 г
  • Зелень (для подачі)
  • Часник (за смаком) - 3 зуб.
  • Огірок маринований - 3 шт
  • Прянощі (за смаком (у мене суміш перців, уцхо сунелі, сіль сванська))
  • Оливкова олія

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 5

Баклажани ріжемо соломкою.
Телятину ріжемо слайсами поперек волокон по всій ширині вирізки. Маринуємо в суміші спецій і оливкової олії (олії ​​повинно бути зовсім небагато, я маринад просто намазую на м'ясо). Цього достатньо.
Запікаємо перець (в духовці, хвилин 30 при температурі 200 градусів). Виймаємо з духовки, поміщаємо його в пакет. Хвилин через 30 знімаємо шкірку, ріжемо на смужки.
Відправляємо телятину на гриль. Коли телятина буде готова з одного боку, додаємо гриби і прикриваємо наполовину кришкою.
Баклажани, половину помідор і ріпчасту цибулю, нарізану пір'ями, часник, нарізаний слайсами, відправляємо в сковорідку. Обсмажуємо до готовності.
Ріжемо гриби, свіжі помідори та огірочки.
Збираємо наш салат: спочатку на блюдо викладаємо листя салату, потім смажені овочі, змішані мариновані огірочки і свіжі помідори. При бажанні в суміш можна додати мелкопорубленну зелень. Я додаю зазвичай кінзу і кріп. Зараз мені вони не сподобалися, тому обійшлася без них. Робимо сонечок з помідорів чері і оливок. Укладаємо зверху на салат слайси телятини і гриби.
Заправка для салату не потрібна, але, при бажанні, можна додати суміш оливкової олії і соєвого соусу. Такий варіант теж має право на існування, але соку від м'яса і смажених овочів в принципі цілком достатньо. Тут вже кожен вибирає на свій смак.

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі