Салат із зимових помідорів

Настала осінь і на прилавках знову з'явилися «зимові» помідори: товстошкірі, тверді та позбавлені смаку. Приготуємо легку закуску-салат із зимових помідорів. Осінні салати - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Помідор (3-4 шт) - 400 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Орегано - 2 ч. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Оцет (9%) - 1 ст. л.
  • Перець чорний (мелений) - 1 \ 4 ч. л.
Орегано (вона ж материнка) можна взяти, як свіжу, так і сушені листя та квіти. І взагалі всім городникам і дачникам рекомендую посадити цю траву у себе. Вона невибаглива як бур'ян, але придатна для всього. Я додаю її практично в усі рецепти: чай, салати, м'ясо, супи та борщі, овочеві та м'ясні рагу. І це не та приправа, яка продається в магазинах в сушеному вигляді (не знаю, що туди кладуть). Материнка навіть в засушеному вигляді має яскраво виражені смак та аромат.
Помідори ріжемо на половинки (четвертинки), часник на тертці (я люблю на крупній), орегано подрібнюємо. Окремо змішуємо часник, сіль, цукор, перець та орегано. Додаємо оцет і олію, перемішуємо. Заливаємо сумішшю помідори і прибираємо в холодильник на кілька (від 2 до 6) годин. Начебто все просто. Нічого особливого, а помідори стають соковитими, набувають нового, «смачного» смаку. Для поліпшення смаку звичайний оцет можна замінити на фруктовий (ягідний) - я використовую 9% настояний на суміші овочів (цибуля, часник, кріп, болгарський перець та чилі), або вишневий. Салат із зимових помідорів готовий. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі