Смачний і гострий салат з буряка і часника без майонезу. Буряк покращує травлення, сприяє очищенню крові, печінки і нирок. Перешкоджає утворенню тромбів, видаляє токсини з організму, сприяє схудненню. Часник вбиває практично будь-які мікроби в організмі, стимулює апетит, розріджує кров, сприяє зниженню холестерину і цукру в крові. Гірчиця покращує апетит і травлення, сприяє схудненню і зниження кров'яного тиску, знижує холестерин і цукор в крові. Сметана сприяє розчиненню холестерину в крові, дає силу м'язам, стимулює розумову діяльність. Відсутність майонезу в цьому салаті говорить сама за себе.
Інгредієнти
- Буряк (червоний) - 2 шт
- Часник (залежить від величини і смакових пристрастей) - 2...4 зуб.
- Гірчиця - 2 ч. л.
- Сметана (15% або 10%) - 2 ст. л.
- Кислота лимонна - 1 \ 2 ч. л.
- Сіль
Буряк вимити, покласти в каструлю з водою, довести воду до кипіння, додати лимонну кислоту. Варити 40-50 мінут. Поставити під струмінь з холодною водою на 2-3 хвилини, потім витримати в холодній воді 20-25 хвилин. Очистити від шкірки (буряк залишиться яскравим і його легше буде чистити), потерти на крупній тертці.
Часник почистити, потерти на дрібній тертці.
Сметану змішати з гірчицею.
Часник викласти в буряк, додати сметанно-гірчичну заправку, посолити, перемішати.
Салат з буряка і часника готовий. Викласти в салатницю, прикрасити будь-яким способом. Смачного!
Людям, страждаючим захворюванням шлунка з підвищеною кислотністю, також слабким шлунком даний салат протипоказаний.
Часник почистити, потерти на дрібній тертці.
Сметану змішати з гірчицею.
Часник викласти в буряк, додати сметанно-гірчичну заправку, посолити, перемішати.
Салат з буряка і часника готовий. Викласти в салатницю, прикрасити будь-яким способом. Смачного!
Людям, страждаючим захворюванням шлунка з підвищеною кислотністю, також слабким шлунком даний салат протипоказаний.
Коментувати