Рецепт з буряка з гранатом

"Легка і дуже смачна заміна традиційним майонезним стравам" - так говорить про свій салат з гранатом один знайомий шеф-кухар. Не знаю, наскільки це відповідає дійсності, я розкуштувати цей салат не змогла. А ось чоловік був в захваті.

Інгредієнти

  • Буряк (3-4 шт. середнього розміру)
  • Гранат - 1 шт
  • Кінза (нарізана) - 0.5 скл.
  • Перець чилі (засушений) - 2 шт
  • Сік лимонний (3-4 ст. л.)
  • Оливкова олія (2-3 ст. л.)
  • Рукола - 1 пуч.
  • Сіль за смаком
Потовкти перчики чилі і змішати з лимонним соком. Посолити, дати заправці постояти принаймні годину.
Помити буряки і пошкребти її щіткою для овочів. Обрізати верхівки і хвостики і покласти на деко. Скропити оливковою олією і добре «помасажувати», щоб масло покрило весь буряк знизу і зверху. Запекти в духовці при 200 * С протягом години або поки буряк не буде легко протикати виделкою.
Гранат почистити, розібрати на зернятка. Нам буде потрібно 1,5 склянки зерняток.
Буряк остудити, зняти шкірку, нарізати на дрібні кубики. Покласти в миску.
Додати зернятка граната.
Всипати кінзу. Додати заправку і масло. Ретельно перемішати.
При подачі викладіть цю масу на гірку руколи. Салат виходить не просто зігріваючим - палючим. Смачного!

Коментувати

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі