Червона капуста є відмінною основою для салатів. Крім того, цей овоч містить безліч вітамінів і мінеральних речовин, що дозволяють не тільки уникнути авітамінозу, але і впоратися з багатьма болячками і тому її потрібно регулярно включати в раціон харчування. Ось сьогодні я вам і пропоную дуже корисний і смачний салат з червоної капусти і огірочків.
Інгредієнти
- Капуста червонокачанна (листя) - 5 шт
- Морква - 1 шт
- Огірок маринований - 3 шт
- Яйце куряче - 2 шт
- Часник - 2 зуб.
- Сіль - 1/4 ч. л.
- Перець чорний (мікс) - 1/8 ч. л.
- Петрушка - 1/4 пуч.
- Майонез (за смаком) - 3 ст. л.
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 3
Готуємо все для салату. Яйця варимо круто. Морква сира.
Відокремлюємо 5 листків від качана. Скручуємо їх в рулончик, вирізавши попередньо товсті прожилки. Нарізаємо тонкою довгою соломкою. Викладаємо в салатник, присаливаем трохи і б'ємо м'ялкою до соку. У мене на цей випадок є дерев'яна м'ялка. Часник дрібно рубаємо.
Моркву я натерла на корейській тертці, теж довгою стружкою. Огірки нарізала дрібно.
Яйця теж порізала дрібно, і так само дрібно порізала петрушку. Заправила майонезом до смаку. Поперчити свіжо-меленим перцем мікс.
Все ретельно перемішала. Спробувала на сіль і ще трохи досолила. Салат з червоної капусти з майонезом готовий.
Салату можна дати постояти в холодильнику, накривши його кришкою і можна їсти відразу, що я і зробила. Смачний салат! Це була вечеря!
Коментувати