Салат дуже просто готується. Дуже корисний, ситний і бюджетний салат з моркви. Салат з розряду - салати з рибних консервів. Якщо раптом нагрянули гості, то замість звичайної перловки можна використовувати різні крупи в пакетиках швидкого приготування. Решта є в холодильнику завжди. Готується без солі. Термін зберігання в холодильнику 5 - 6 діб. Заправки, спеції, зелень подаються окремо на стіл.
Інгредієнти
- Горбуша (або сайра, тунець і т. і. у власному соку) - 1 бан.
- Крупа перлова (якщо по-швидкому, то різна з пакетиків крім шліфованого рису (глютен)) - 2/3 скл.
- Лимон (кришити з цедрою) - 5 дол.
- Цибуля ріпчаста (середнього розміру) - 1 шт
- Перець болгарський (середнього розміру) - 0,5 шт
- Яблуко (середнього розміру) - 1 шт
- Морква (середнього розміру. Потерти сирою)
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 5
Перловку замочити, зварити. Або приготувати швидкий пакетик. Овочі та фрукти ретельно вимити. Часточки лимона кришити з цедрою в розмір горошини. Додати в крупу.
Рибу очистити від кісток і шкіри. Покришити самим нікчемним ножиком і додати в каструлю.
Решту овочів - фрукти кришити в розмір горошини зі шкіркою (клітковина) крім морквини. Морквину почистити і потерти на крупній тертці. Товсту морквину різати на 2 або 4 частини вздовж.
Все звалити в каструлю і перемішати без фанатизму.
На пробу здобрив свіжо запашним і чорним перцем. І полив майонезом. Готуйте салати з рибних консервів.
Ще раз нагадую наступне. Ніякої солі, в рибних консервах її досить. Весь салат відразу не заправляти, довше зберігається без відбору води. Відповідно різні заправки, спеції, зелень подавати на стіл. Смачного!
Коментувати