Салат з буряка і червоної риби замінить на столі традиційну шубу. Салат з овочів, заправлений майонезом з маринованою червоною цибулею в соєвому соусі. Салат можна подати порційно - це красиво і святково.
Інгредієнти
- Цибуля червона (невелика цибулина) - 1 шт
- Соєвий соус - 1,5 ст. л.
- Буряк - 2 шт
- Картопля - 2 шт
- Морква - 1 шт
- Риба (шматок, лосось, можна взяти будь-яку червону рибу або оселедець) - 2 шт
- Ікра червона (з гіркою) - 2 ч. л.
- Яйце куряче - 1 шт
- Майонез (за смаком) - 100 г
- Петрушка (рубана, кучерява) - 2 ст. л.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 2
Я овочі варю в СВЧ при потужності 800 10-12 хвилин. Беру завжди невеликі. У мене є спеціальна каструля (пароварка з кришкою) для СВЧ. Овочі можна зварити заздалегідь. Овочі варимо в мундирі. Яйце варимо круто. Для салату я взяла склянки такої квадратної форми з широким горлом. Овочі чистимо від "мундира". Цибулю червону ріжемо тонкими напів-кільцями, заливаємо соєвим соусом. Дуже смачна цибуля виходить. Пробувала і не раз. Даємо помаринуватися цибулі, поки займемося овочами.
На низ склянок викладаємо шар майонезу. Майонезу кладіть до смаку. Я заповнила все дно майонезом. На нього виклала дуже дрібним кубиком порізаний буряк. Моркву так само порізала.
На буряк - майонез. Ось тут я поклала зовсім небагато, як і в наступних шарах. Отже: буряк-майонез-морква-майонез-картопля-марінованна цибуля-лосось шматочками маленькими-рубана петрушка...
Яйце порізала спеціальним пристосуванням.
Виклала на петрушку часточки яйця, трохи майонезу на них і далі-ікра. Ікри можна покласти щедро. Салат з червоною рибою готовий. Прибираємо в холодильник на небагато. Хоча можна відразу виставити на стіл.
Коментувати